Öğrencilerin Gözünden SEKA Kağıt Müzesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKA Kâğıt Müzesi’nde, farkındalık oluşturmak amacıyla ‘’Müzeden Gelen Sesler’’ projesi hayata geçirildi. Projeyle SEKA Kağıt Müzesi’nin tanıtımının yapılması ve katılımcılara müze bilincinin aşılanması amaçlandı. 6 farklı okuldan..

Öğrencilerin Gözünden SEKA Kağıt Müzesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKA Kâğıt Müzesi’nde, farkındalık oluşturmak amacıyla ‘’Müzeden Gelen Sesler’’ projesi hayata geçirildi. Projeyle SEKA Kağıt Müzesi’nin tanıtımının yapılması ve katılımcılara müze bilincinin aşılanması amaçlandı. 6 farklı okuldan 160 öğrenci, Kâğıt Müzesini kendi bakış acılarıyla 20 tuvale aktardı. SEKA Kağıt Müzesi Geçici Sergi Salonu’nda, projede görev alan görsel sanatlar öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla sergi açılışı yapıldı.

KATILIMCILARA SERTİFİKA VERİLDİ

Kocaeli’nin çeşitli okullarından projeye katılan öğretmen ve öğrencilere katılım ve teşekkür sertifikası verildi. Öğretmen ve öğrenciler adına konuşan Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu Öğretmeni Nilüfer Oruç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve SEKA Kağıt Müzesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

RESİMLER MÜZEDE SERGİLENİYOR

Müzeyi gezerek bütün ayrıntılarını inceleyen öğrenciler, gördükleri objeleri ve müze malzemelerini hayal güçleriyle birleştirerek tuvallere çizdiler. “Müzeden Gelen Sesler” resim sergisi 24 Nisan- 6 Mayıs tarihleri arasında, SEKA Kağıt Müzesi Süreli Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL