Eğitim Genel Güncel Manşetler

Okullararası Satranç turnuvası başladı.

OKULLARARASI SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI Gölcük Belediyesi, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile “Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında Okullararası Satranç turnuvası Gölcük..

Okullararası Satranç turnuvası başladı.

OKULLARARASI SATRANÇ TURNUVASI BAŞLADI

Gölcük Belediyesi, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile “Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında Okullararası Satranç turnuvası Gölcük Belediyesi Kongre Sarayında başladı.

Turnuvanın açılışına, İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Belediye Spor Birimi görevlileri, turnuvaya katılan okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

342 ÖĞRENCİ KATILDI

Turnuvaya İlçe genelinden 342 satranç sporcusu katıldı. Satranç turnuvası İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler arasında Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. İlkokullardan 178 sporcu, Ortaokullardan 93 sporcu, Liselerden 71 sporcu olmak üzere toplamda 342 sporcu başarılı olmak için kıyasıya mücadele edecekler. Turnuva Satranç İl Temsilciliği tarafından görevlendirilen hakemler tarafından yönetilecek.

Turnuva hakkında bilgilendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu yaptığı konuşmada, Öncelikle böylesine güzel ve bir o kadarda yoğun katılımın olması  bizleri memnun ediyor. Turnuvanın düzenlenmesine vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum, dedi.

GÖLCÜK’TE ÖĞRENCİ OLMAK BİR ŞANS

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İsrail’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında bayrağımızı en güzel yerde dalgalandıracaklarına inancım tamdır. Seneler önce yaptığımız bu tür organizasyonlarda salonları dolduramıyorduk. Geldiğimiz noktada görülüyor ki , başta yerel belediyelerimizin ve büyükşehir belediye başkanımızın özellikle spora bakış açısı sayesinde satranç organizasyonlarımız salonlara sığmaz oldu. Bunun sebebi;  emin olun ki bu güzel ülkemizin geleceğine verilen değerdendir.  Kocaeli’nde yaşamak bir şans, ancak Gölcük’te öğrenci olmakta ayrı bir şans.

SOSYAL AKTİVELERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Başkan Ellibeş yaptığı konuşmada, Tertip edilen Satranç turnuvasına katılan gençlerimizi gönülden kutluyor ve bu turnuvanın gelecek yıllarda daha geniş katılımlarla devam etmesini arzu ediyoruz. Gölcük Belediyesi olarak İlçe genelinde yaşayan her kesimden ve her yaştan vatandaşlarımıza yönelik etkinliklerimiz hızla devam etmekte. Gölcük’te Öğrenci olmak projesi kapsamında gerçekleştirilen bu turnuva sosyal yaşamın devamlılığında halkın moral ve motivasyonunu artırmakta ve önemli bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Bizlere yapılan istek ve talepler doğrultusunda bu yönde aktivitelerimizi daha da geliştireceğiz ve bu tür faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz.

BU İMKANLAR İLE DAHA GÜZEL YERLERE GELECEĞİZ

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş konuşmasında “Belediye Başkanımızın dediği gibi Gölcük’te Öğrenci olmak bir ayrıcalık.  Bu konuda Belediyemizin, Milli Eğitimimizin ve ilgili kuruluşlarımızın işbirliği içerisinde böyle güzel etkinlikler düzenleniyor. Çocuklarımız bu etkinlikler ile kendilerine ve bizlere sevinçten gurur verdirecek anlar yaşatıyorlar. Yaklaşık 10 bin öğrencimiz lisanslı olarak faaliyet gösteriyor. 12 spor salonumuz, belediyemizin yüzme havuzu, buz paten pisti bunlar sizlerin vakitlerinizi iyi geçirmeniz ve başarılı olmanız için sizlerin hizmetine sunuldu.

Turnuvada tüm kategorilerde ilk 3 dereceye girenlere kupa, madalya ve satranç takımı, dört-onuncu derecelere de madalya ve satranç takımı hediye edilecek. Satranç turnuvası 22 Şubat Perşembe günü saat: 12.00’da yapılacak olan ödül töreniyle tamamlanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL