“Ön yargıları yıkıyoruz”

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti’den “Ön yargıları yıkıyoruz” semineri ile ilgili basın açıklaması.   Lansman törenini Gebze’de yaptığımız  “Engelli Engelsiz  birlikte yaşıyoruz Projesi” Planlandığı gibi Belirlenen pilot yerlerde..

“Ön yargıları yıkıyoruz”

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli şubesi Başkanı Furkan Uğur Eşitti’den “Ön yargıları yıkıyoruz” semineri ile ilgili basın açıklaması.

 

Lansman törenini Gebze’de yaptığımız  “Engelli Engelsiz  birlikte yaşıyoruz Projesi” Planlandığı gibi Belirlenen pilot yerlerde uygulanmaya devam ediyor.

Beyazay Kocaeli Projeler birimi yine ufuk açıcı projeler ile engelliler alanında yenilikçi bakış açısı ile çalışmalarına devam ediyor.

Proje kapsamında planlanan 750 engelsiz öğrenciye anket yapıldı.

Engelliler ile ilgili durum tespiti yapmak için hazırlanan anket soruları ortaokul öğrencilerine uygulandı.

ÇIKAN SONUÇLAR 25 EKİM SALI GÜNÜ PAYLAŞILACAK.

25-10-2022 Salı günü saat 19:30’da Çayırova belediyesi kültür salonunda kamuoyu ile paylaşılacak anket sonuçlarının Yapılan durum tespitini tüm şeffaflığı ile gözler önüne sereceği bekleniyor.

Diyen Başkan Furkan Uğur Eşitti: “ – Toplum engelliler hakkında yeterli bilgiye maalesef sahip değil, bizim öncelikli amacımız çocuklarımızı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak dedi. Eşitti bu günün çocukları yarının anne, babası, yöneticisi olacak. Bu çocukların bilinçlenmesi demek engelli vatandaşların gelecekte yaşayacağı sorunları ortadan kaldırmak demek dedi.

Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederim diyen Başkan Eşitti, Tüm Kurumlara Beyazay a destek olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Beyazay 30 yıllık birikimi ile sorunları ortadan kaldırmak istiyor, engellilerde engelsizler gibi mezun oldukları okulların hakkını vermek istiyor, avukat olan birisi devlette santral memuru olarak çalışmasın , devletine milletine katma değer üretsin. Beyazay hem kamu, hem de özel sektör ile her türlü iş birliğine hazır dedi.

Duyarlıyım, bende engelliler ile ilgili çalışmalara katkı sunmak istiyorum, diyen herkesi Salı akşamı yapacağımız ön yargıları yıkıyoruz semine davet ediyorum. Bilal Görege’ nin konseri ile renklenecek programda bölgemizin sevilen ismi, tüm önyargıları yıkmış engeline rağmen bölgesine ve milletine katma değer üreten değerli Yönetim kurulu üyemiz Hakan Höbek, Türkiye sakatlar konfederasyonu genel sekreteri  Ayhan Metin, Beyazay genel başkanımız Lokman Ayva, ve sürpriz isimler katılacak. Kimselere söz vermeyin, Salı akşamı davetlimizsiniz dedi.

Bilal Göregen konseri Programa renk katacak diyen Eşitti sözlerini “imkan verin imkansızı” isteyin diyerek noktaladı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL