‘Özel halk otobüsleri halkın sağlığını tehlikeye mi atıyor’

Vatandaş Soruyor! Salgının artma eğilimi gösterdiği bugünlerde duyarlı vatandaşlarımız soruyor “Bugün sabah saatlerinde Çayırova’da otobüs durağında beklemekteydim.559 numaralı Büyükşehir belediyesine bağlı özel halk otobüsü dikkatimi çekti. Yaklaşık 2 saat boyunca..

‘Özel halk otobüsleri halkın sağlığını tehlikeye mi atıyor’

Vatandaş Soruyor!

Salgının artma eğilimi gösterdiği bugünlerde duyarlı vatandaşlarımız soruyor

“Bugün sabah saatlerinde Çayırova’da otobüs durağında beklemekteydim.559 numaralı Büyükşehir belediyesine bağlı özel halk otobüsü dikkatimi çekti.

Yaklaşık 2 saat boyunca geçen otobüsleri analiz ettim manzara hiç iç açıcı değildi. İnsanlar tıka basa ayakta sosyal mesafenin olmadığı bir ortamda yolculuk yapmaktaydılar.

Cumhurbaşkanın açıklamasında ayakta yolcu alınmaması yönündeydi.

Ne yazık ki bu karara ne uyan ne de bu salgın döneminde bunu denetleyen bir mekanizma vardı.Pandemi dönemindeki bu ciddiyetsiz, disiplinsiz, davranışların sebebi nedir.

Bu bir sivil itaatsizlik örneği midir.

Denetleme mekanizması neden oluşturulmuyor.

Yoksa Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ciddiye alınmıyor mu ?

İl  pandemi kurulları ve başında bulunan Sayın valimiz nasıl bir uygulama denetleme çalışması yapıyor.İl pandemi kurullarının toplantılarında, sosyal izolasyon ve iller bazında sosyal mesafeyi en üst seviyeye taşıyacak her türlü ilave tedbir karara bağlanacağı söyleniyordu.

Bu kararlar niye uygulanmıyor .

Bu özel halk otobüslerinin seferleri neden çoğaltılmıyor ve bu insanlar tıka basa kurbanlık gibi taşınıyor.Özel halk otobüslerinin temizlik, hijyen ve havalandırması nerede yapılıyor.

Bu kuralları tam anlamıyla eksiksiz uygulamamız için kaç canımızı daha kaybetmemiz gerekiyor.”

Emre Doğan

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL