Eğitim Genel Güncel İzmit Manşetler Yaşam

Özel Öğrenci Yurtlarının Sorunları Konuşuldu

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Özel Öğrenci Yurtları Dernek Başkanı Davut Çelik ve üyeleriyle bir araya geldi. Sektörün karşılaştığı sorunlar ve bunların çözüme dönük neler yapılabileceğinin değerlendiği toplantıda üniversite..

Özel Öğrenci Yurtlarının Sorunları Konuşuldu

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Özel Öğrenci Yurtları Dernek Başkanı Davut Çelik ve üyeleriyle bir araya geldi. Sektörün karşılaştığı sorunlar ve bunların çözüme dönük neler yapılabileceğinin değerlendiği toplantıda üniversite öğrencilerinin kente olan uyumu da ele alındı.

Gerçekleştirilen istişare toplantısında Kocaeli’de bulunan özel öğrenci yurtlarının sorunlarını ve taleplerini ifade eden Dernek Başkanı Davut Çevik, “Gençlerimize hizmet etmek bizler için çok önemli bir görevdir. Bugüne geldiğimizde karşılaştığımız ve çözüm bekleyen eksiklikleri Büyükşehir Belediyesi Başkanımız İbrahim bey ile görüşeceğiz. Çok verimli geçeceğini düşündüğüm bu toplantıdan sektöre dönük yeni yaklaşımların çıkacağına yürekten inanıyorum” dedi.

“SEKTÖRÜN TAM KAPASİTE ÇALIŞMASINI ARZU EDİYORUM”

Özel Öğrenci Yurtları Derneği’nin temsilcileriyle tek tek tanışan ve çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, kapasite oranlarının mevcut haliyle yukarı çekilmesinin gereğini vurguladı. Karaosmanoğlu toplantıda, “Özel yurtlarımızın mevcut kapasitelerinin altında çalışmasının önüne hep birlikte geçmemiz gerekmektedir. Elbette verilen hizmetin kapasitesi ve ulaşım noktasında iyi konumda olması, üniversite öğrencilerinin taleplerinde öne çıkanlar olarak görüyoruz. Sektörün tam kapasite çalışması ve en güzel hizmetin verilmesini bizler çok arzu ediyor ve önemsiyoruz” şeklinde konuştu. Öğrenciliğin keyfini de, zorluğunu da hepimiz iyi biliyoruz diyerek duygularını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize barınma noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yurt problemlerine çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sosyal yaşamlarını ve özellikle eğitimlerini daha kaliteli hale getirecek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu noktada özel yurt işletmelerimizin yanında olduğumuzu ve karşılaştıkları sorunlara karşı da hep beraber çözüm bulma arzusunda olduğumu belirtmek isterim” diye konuştu.

“BAKANLIĞIMIZ İLE GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPACAĞIZ”

Gençliğimize yönelik hayata geçirdiğimiz Kılavuz Gençlik Modelimizin önemli ve örnek bir çalışma olduğunu da söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Özel Öğrenci Yurtlarımızın karşılaştığı sorunları çözmek için Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile gerekli girişimleri derneğimizle birlikte yapacağız. Kapasite oranlarının yükselmesi ve verilen hizmetin daha yukarı seviyelere çekilmesi için her türlü girişimi yapacağız” vurgusu yaptı. “Kocaeli’de öğrencilerimize yönelik akademi üniversite programları, gençlik kamplarımız, uluslararası öğrencilere yönelik programlarımız ile destek olmaya, mesleki yönde de kendilerini donatmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz “diyerek verilen hizmetler hakkında konuklarını bilgilendiren Karaosmanoğlu, “Kocaeli’yi eğitimde cazip, merkez konumunu güçlendirecek projeleri hayata geçirmede sizlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak daha çok çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ PREFABRİKLERDE EĞİTİM GÖRÜYORLARDI”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de hazır bulunduğu toplantıda “Bizim arzumuz kökü mazide gözü atide bir gençliktir” diyen Karaosmanoğlu, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Bu gençliğe hizmet eden siz özel yurt temsilcilerimizin karşılaştığı eksiklikler ve sorunlara karşı da birlikte çözüm bulacağız. 2000’li yılların başıydı. Üniversite öğrencilerimiz prefabriklerde eğitim görüyorlardı. Umuttepe yolunun durumu içler acısıydı. İtfaiye, ambulans bile bu yollara giremiyordu. Burada büyük bir kentsel dönüşüm başlattık. Birçok evi istimlak ettik. Umuttepe yolunu duble hale getirdik. Yol güzergâhında üst geçit de yaparak yurtlarına da daha güvenli geçmelerini sağladık” ifadelerini sarf etti. Görüşme yapılan istişarenin ardından sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL