“Pandemi Bahane,Tren Seferleri İptal”

Vatandaşın Ucuz Ulaşım Hakkı Gasp Ediliyor CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan uzun süredir Adapazarı-İstanbul illeri arasındaki Ada Ekpresi Treni’nin bilinçli olarak faaliyet dışında bırakıldığını öne sürdü…

“Pandemi Bahane,Tren Seferleri İptal”

Vatandaşın Ucuz Ulaşım Hakkı Gasp Ediliyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan uzun süredir Adapazarı-İstanbul illeri arasındaki Ada Ekpresi Treni’nin bilinçli olarak faaliyet dışında bırakıldığını öne sürdü.

Ada Ekspresi Seferlerinin Durdurulmasına Bakanlık Pandemiyi Gerekçe Gösterdi

1899’dan beri faaliyette olan Adapazarı-İstanbul hattı günlük tren seferlerine YHT (Yüksek Hızlı Tren) yol yapım çalışmaları gerekçe gösterilerek 1 Şubat 2012’de geçici olarak son verildi. Sakarya, Kocaeli ve İstanbul kentleri arasında yoğun bir şekilde yolcu taşıyan Ada Ekspres Treni 15.03.2019 tarihinde yeniden faaliyete geçti. Ancak pandemi gerekçe gösterilerek Ada Ekspresi seferleri yeniden durduruldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bu konu ile ilgili soru önergesi verdi.

Bakanlık’tan gelen cevap üzerine Tarhan şu sözleri dile getirdi: “2012 yılından 2019 yılına kadar yol yapım çalışması gerekçesiyle uzun bir süre vatandaş tarafından yoğun olarak kullanılan bu hat çalıştırılmadı. 2019 yılında faaliyete tekrar başlamasıyla beraber sorunun çözüldüğü düşünülmüştü. Ancak 28 Mart’ta bu hattın faaliyeti tekrar durduruldu. Bakanlığa bunun nedenini sorduğumuzda karşılık olarak Covid-19 pandemisi sürecini gerekçe gösterdi. “

Pandemi Bahane, Tren Seferleri İptal

Bakanlık 28 Mayıs 2020’ den itibaren normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte ilk aşamada YHT yolcu tren seferlerinin, sınırlı koltuk sayısı ve belirlenen sağlık kurallarına uygun olarak başlatıldığını ifade etmiştir. CHP’li Tarhan: “TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü’nce işletilmekte olan Ada Ekspresi ile aynı hattı kullanan Yüksek Hızlı Tren seferleri yapılıyorken Adapazarı Bölgesel Ekspres treni hizmeti neden verilmemektedir? Bakanlığa sorduğumuzda bunun nedenini pandemi olarak göstermektedir. Ancak bakıldığında Yüksek Hızlı Trenler çalışıyor. Aynı şekilde bu iller arasında otobüs seferleri de devam ediyor. Pandemi salgını sadece Ada Ekspresi trenini mi etkilemektedir? Buradaki diğer ulaşım alternatifleri aktif bir biçimde devam ediyorken, bu seferin devam etmemesi soru işaretlerine yol açmaktadır. Yüksek Hızlı Tren seferlerinin devam edip Ada Ekspresi’nin devam etmemesi bilinçli olarak bu seferin faaliyet dışında bırakıldığına işaret etmektedir”

Vatandaşın Güvenli ve Ucuz Ulaşım Hakkı Gasp Ediliyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: “Ada Ekspresi’nin 1899 yılına kadar dayanan bir tarihsel süreci vardır. Uzun yıllar boyunca Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’daki vatandaşlara hizmet etmiştir. Bunun yanında en güvenilir ve ucuz yolculuk tren yolculuğudur. Ada Ekspresi Tren seferinin iptal edilmesinin sonucu olarak; vatandaşın alternatif bir ulaşım aracı olan treni kullanması, daha güvenli ve hesaplı yolculuk yapma hakkı engellenmekte ve gasp edilmektedir. Buradan çağrımız vatandaşın bu sorununun çözülmesi ve pandemi koşullarına uygun bir biçimde diğer tren seferleri gibi tarihi bir anlama sahip olan Ada Ekspresi Tren seferinin faaliyetine devam etmesidir. Güvenli ve hesaplı ulaşım temel bir haktır. Bu konuda Bakanlığı vatandaş lehine duyarlılık göstermeye davet ediyorum!”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL