Güncel Manşetler

Prestij projeler hayata geçiyor

Gölcük’ün şehir merkezinin yaklaşık 17 kilometre yukarısında bulunan ve Beylik Köyüne sınır olan 600 Dönümlük Erikli Düzü Yaylası, Gölcük Belediyesi’nin girişimleri sonucunda, turizme açılarak vatandaşın hizmetine sunulacak. İhalesi yapılarak inşasına..

Prestij projeler hayata geçiyor

Gölcük’ün şehir merkezinin yaklaşık 17 kilometre yukarısında bulunan ve Beylik Köyüne sınır olan 600 Dönümlük Erikli Düzü Yaylası, Gölcük Belediyesi’nin girişimleri sonucunda, turizme açılarak vatandaşın hizmetine sunulacak. İhalesi yapılarak inşasına başlanan Erikli Tepe Tabiat parkı projesi tüm hızıyla devam ediyor.

600 Dönümlük Alanı Kapsıyor

2017 yılını adeta yatırım yılı ilan Gölcük Belediyesi, yatırımlara doymuyor. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ve yapımına başlanılan Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan Yeni Sanayi Sitesi’nin ardından, bir büyük projede ilçemizin en önemli turistik alanı olarak kabul edilen ve 300 dönümlük alanı kapsayan Erikli Tepe Tabiat Parkı yapım çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 600 dönümlük alanın 300 dönümlük kısmı, “Erikli Tepe Tabiat Parkı “ olarak hizmet verecek. Turizm alanında önemli adımlar atan Gölcük Belediyesi’nin yapımına başladığı bu projenin içerisinde, günü birlik kamp ve piknik kullanım alanları, seyir kuleler, Bungalov tipi evler, yürüyüş parkurları, WC, mescit, çadır kamp alanları, macera parkı, cafeler, çay bahçeleri gibi fonksiyonlar bulunmakla birlikte, gerek günü birlik ziyaretçilerin, gerekse konaklamak isteyenlerin rahatlıkla kullanabileceği kapsamlı bir Turizm Kompleksi halini de almış olacak. Yapım süresi yaklaşık 1 yıl olarak planlanan Erikli Tepe Tabiat Parkı, bitirildiğinde adeta bir Turizm Cenneti olacak.

Gölcük Belediyesi Erikli Tepe Tabiat Parkı yapım çalışmalarını, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman yerinde görerek incelemelerde bulundu.

Başkan Ellibeş “Ekim Ayı İtibari ile Bitirmeyi Hedefliyoruz”

Yapımı hızla devam etmekte olan Erikli Tepe Tabiat parkının çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Ellibeş, “Gölcük Belediyesi Eriklitepe tabiat parkı alanındayız. Bu bölgedeki 63 hektarlık alan Gölcük Belediyesi tarafından Orman Genel Müdürlüğünden kiralandı. Belediyemiz tarafından yapılan ihale sonucunda tabiat parkımızın uygulama alanları inşaatı devam etmektedir. Bu alan içersin de piknik alanlarımız, bungalov evleri gece kalabileceğimiz evlerimiz, restoranlar, kır kahvemiz, macera parkımız, çadır kamp alanlarımız, spor etkinlikleri alanı ve mescidlerimiz  ile birliklet komple bir sosyal alana dönüştürüyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında yaptığımız bu tabiat parkımızın ihalesini beş ay önce yaptık ve bu ihale sonucunda  yüklenici firma hızla çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemizce çok önemsediğimiz projelerden biri, Kocaelindeki ve şehir dışından gelecek olan insanların istifade edebilecekleri mükemmel bir tabiat parkını bu şekilde oluşturmaktayız. Ben bu vesile ile tabiat parkımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Ekim ayı itibari ile bu yıl bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmamız bittiğinde tüm hemşerilerimizle, dostlarımızla ve tabiat parkımızı istifade etmek isteyen tüm vatandaşlarımızla burada buluşmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL