Yazarlar

Prof. Dr. Necmettin Erbakan…

Bütün ömrünü İslam’a ve insanlığa hizmetle geçiren bir şahsiyet; Prof. Dr. Necmettin Erbakan… Sadece bir siyasî parti lideri olarak değil, bir toplumsal hareketin önderi olarak silinmez izler bırakan, Hakkı hakim..

Prof. Dr. Necmettin Erbakan…

Bütün ömrünü İslam’a ve insanlığa hizmetle geçiren bir şahsiyet;

Prof. Dr. Necmettin Erbakan…

Sadece bir siyasî parti lideri olarak değil, bir toplumsal hareketin önderi olarak silinmez izler bırakan, Hakkı hakim kılmak için gece gündüz demeden tüm gücüyle, kınayanın kınamasına aldırmadan çalışan biri olan Prof.Dr.Necmettin ERAKAN hocamızın 91. Doğum günü bugün.

Yeryüzünde yaşayan tüm mazlum İnsanlara ve özellikle Müslümanlara yeni ufuklar açarak batıl karşısında Hakkın üstünlüğünü savunan Milli Görüş Hareketi’nin kurucu lideri Erbakan hocamın geride bıraktığı manevi boşluğu derinden hissediyorum.

84 yıllık cihad yolculuğu sonrası için “Vefatımın ardından canıyla malıyla cihad etmiş bir Müslüman olarak anılmak istiyorum”  demişti. Bu O’nun tek gayesinin yalnızca Allah’ın Rızasını kazanmak olduğunu en açık şekilde izah ediyordu.

Hayatı boyunca üstlendiği  tüm görevlerde Aziz Milletimize ve İslam alemine hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Erbakan Hocam Türkiye’nin ve İslam Aleminin  her alanda gelişmesine ve kalkınmasına  çok değerli katkılarda  bulunmuştur.

Bugün aynı zamanda Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş yıldönümdür.

Türk milletinin şanlı tarihine bakip İstiklal Savaşı’nda yeterli topumuz, tüfeğimiz hatta ekmeğimiz yoktu. Ama milletimizin sarsılmaz bir imanı vardı. Bu inanç sayesinde bütün imkansızlıklara rağmen adını tarihe altın harflerle yazdıran bir kurtuluş destanı gerçekleşti. Milletimiz tarihin her döneminde olduğu gibi hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini, hiçbir emperyalist kuşatmaya geçit vermeyeceğini bütün dünyaya haykırdı.Bu da gösteryorki o gün Cumhuriyeti kuranlarda aynı Erbakan hocam gibi Milli Görüş inancına sahiplerdi.

Günümüzde ise yaşanan dıştaki dayatmalar, içteki bencil davranışlar ve kısır çekişmeler Erbakan hocamızın ferasetli siyasi görüşünden uzaklaşmakta olduğumuzu göstermektedir. Milletin başı sıkıştığında nasıl kurtulacağının anlaşılması bakımından Erbakan Hocamız çok önemli bir şahsiyettir. ‘Erbakan Hocamız vefat etti’ diye oturup dizimizi dövecek değiliz. Bu noktada O, teorisiyle, pratiğiyle nasıl bir badireden atlayabileceğimizi, hangi formüllerle bu işi aşacağımızı bize öğretmiş, bundan sonra da başımız sıkıştığında nasıl kurtulacağımızı bizlere öğretmiş olması bakımından çok önemlidir.

Yolun Yolumuzdur kuru cümle ile kalmamalı ve O’nun misyonu gereği yerine getirilmelidir.

Öngörüsü, zekası, dindarlığı, liderliği, babacanlığı, güler yüzü, esprileri ie Ülkemiz ve Dünya insanlığının kendisine çok şey borçlu olduğu LİDERİM  Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı bir kere daha rahmetle anıyor, Rabbim den en buyuk ecirleri dua ile istiyoruz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL