Yaşam

Rakka’ya ilerleyen SDG, Baas barajını ele geçirdi

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka operasyonu kapsamında, kenti IŞİD terör örgütünün elinden almak için ilerlemelerini sürdürürken Fırat nehri üzerindeki bir barajı ele geçirdiler. SDG, dün sabah ele geçirdikleri..

Rakka’ya ilerleyen SDG, Baas barajını ele geçirdi

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka operasyonu kapsamında, kenti IŞİD terör örgütünün elinden almak için ilerlemelerini sürdürürken Fırat nehri üzerindeki bir barajı ele geçirdiler. SDG, dün sabah ele geçirdikleri Baas barajının adını “Özgürlük barajı” olarak değiştirdiklerini duyurdu. Baraj ve hidroelektrik santral, IŞİD’in operasyon merkezi olduğu bilinen Rakka’ya 22 km mesafede.

Reuters’ıns ervis ettiği habere göre, SDG içinde ağırlıklı olan Kürt YPG militanlarının sözcüsü militanların yol üzerindeki köylerde mayın taraması yaptıklarını ve savunma hatlarını güçlendirdiklerini söyledi. Sözcü Nuri Mahmud, “Barajı tamamen kurtardık” dedi. ABD liderlindeki askeri koalisyonun hava desteğini alan SDF, geçtiğimiz aylardan beri yaklaştığı Rakka kentini kuşatma altında tutuyor.

Birleşmiş Milletler kaynakları, kent çevresinde geçen yıldan beri devam eden çarpışmalar yüzünden binlerce sivilin kentten kaçtığını ve bölgedeki mülteci kamplarının kapasitelerinin aşılmış olması nedeniyle pek çok insanın genellikle çöl olan arazide açıkta beklediklerini söylüyorlar. Bu arada YPG sözcüsü Mahmud, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Rakka saldırısının birkaç gün içinde başlayacağını söylemişti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL