Saadet’in Gizli Kahramanları

Saadet Partisi Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanlığı gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Kahvecioğlu ile görüştü. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Çayırova’da da siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Saadet Partisi..

Saadet’in Gizli Kahramanları

Saadet Partisi Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanlığı gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Kahvecioğlu ile görüştü.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Çayırova’da da siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Saadet Partisi Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan ve Belediye Meclis Üyesi Adayları Saadet Güneş, Rukiye Civan, Nuray Bal ve Neslihan Bakar gazetemize ziyarette bulunarak, Çayırova için hazırladıkları projeleri Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Kahvecioğlu ile paylaştılar. Çayırova’da özellikle kadınlar ve çocuklar için farklı projeler oluşturduklarını vurgulayan Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Karacan, “Kadınların ve çocukların zor şartlar altında çalışmaları bizleri üzüyor. Bu duruma çare bulmak için ‘Çare Var’ diyerek çalışmalarımızı ve projelerimizi bütün Çayırova ve hatta Kocaeli’ne yaymak istiyoruz” dedi.

“Madde Bağımlılığı İle Mücadele”

Çayırova’da yaklaşık 7 bin gencin madde bağımlısı olduğunu vurgulayan Belediye Meclis Üyesi Adayı Nuray Bal ise, “Bu kardeşlerimizin ablaları, anneleri ve kardeşleri olarak yanlarında olmak istiyoruz. Çayırova’da her dört kişilik bir aileden biri madde bağımlısı ve bu sayı her geçen gün artmakta. Bunun önüne geçecek olan da biz kadınlarız. Bunun için durumun önemini bilerek bu konuda da projeler oluşturduk” şeklinde konuştu.

“Kadınlara Pozitif Ayrımcılık”

Boşanma ve işsizlik konularında konuşan Meclis Üyesi Adayı Saadet Güneş ise, “Eşinden ayrılan kadınların, çalışmak isteyen ve çalışamayan kadınlarımız için bir proje hayata geçirdik. Hali hazırda bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Evde iş imkânı sunarak aradaki aracıları kaldırarak kadınlarımızın daha çok çalışmasını ve daha fazla kazanmasını sağlıyoruz. Mesela kadınlarımız her hangi bir iş yerine iş başvurusuna gittiğinde öncelik sorulan soru evli misiniz oluyor. Evliyse ona göre konuşuyor. Yok, eğer evli değilse veya boşanmış ise bu defa farklı bir gözle bakarak konuşmaya başlanılıyor. Yapacağınız işten çok fiziğinize bakıyorlar. Kadını farklı bir gözle görmeye başlıyorlar ve bu da kadınlarımızın iş hayatına atılmasını güçleştiriyor. Bizde bunun için kadınlarımıza isterlerse evde iş imkânı sunuyoruz. Bazı kadınlarımızı bir araya getirerek bir dükkân tutmalarını ve burada beraber çalışmalarını ve evlerine katkı sağlamalarını da sağlıyoruz” şeklinde konuşan Güneş, seçilmeleri durumunda kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacağını ve çalışma hayatında kadının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL