“Sağlığa Faydalı Aronya Yetiştiriciliği Projesi”

Doğaya Saygılı, Sağlığa Faydalı Aronya Yetiştiriciliği Projesi” Hayata Geçiyor Tarım ve Orman Bakanlığının 2022 Yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında ilimizde tarım faaliyetlerinin arttırılması için Valimiz Seddar Yavuz’un talimatlarıyla başlatılan,..

“Sağlığa Faydalı Aronya Yetiştiriciliği Projesi”

Doğaya Saygılı, Sağlığa Faydalı Aronya Yetiştiriciliği Projesi” Hayata Geçiyor

Tarım ve Orman Bakanlığının 2022 Yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında ilimizde tarım faaliyetlerinin arttırılması için Valimiz Seddar Yavuz’un talimatlarıyla başlatılan, Gebze Teknik Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce ortaklaşa hazırlanan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı kapsamında “Doğaya Saygılı, Sağlığa Faydalı Aronya Yetiştiriciliği Projesi” Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

İlimizde ilk defa denenecek Aronya bitkisi yetiştiriciliği Akıllı Tarımı da önceleyecek bir proje olmakla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığınca %100 destekli bir projedir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kullar Fidanlık yerleşkesi, Gebze Teknik Üniversitesi Akıllı Tarım Merkezi, İzmit Fethiye Mahallesi, Körfez Dikenli Mahallesi ve Kartepe ilçesinde belirlenen toplam 10 dekarlık alanda uygulanacaktır.

Akıllı tarım kapsamında %100 hibe destekle maliyeti 395 bin TL olan ve yaklaşık 1700 fidanın dikiminin gerçekleşeceği projede Wiking ve Nero çeşidi denemeleri yapılacaktır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen Aronya fidanı dağıtım programına İl Tarım ve Orman Müdür V. Yüksel ÇİL, İl Müdür Yardımcıları, Körfez İlçe Müdürü Semra Koşumçu, Şube Müdürleri, proje yürütücüleri ve proje uygulayıcısı üreticiler katılım sağladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL