Şamdan Bronz Madalya İle Döndü

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, Kanada’nın Montreal Şehrinde yapılan Premier Lig müsabakalarında ülkemize ve Darıca’ya Bronz madalya kazandırdı. 21-23 Haziran tarihlerinde yapılan Tokyo Olimpiyat Elemeleri..

Şamdan Bronz Madalya İle Döndü

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, Kanada’nın Montreal Şehrinde yapılan Premier Lig müsabakalarında ülkemize ve Darıca’ya Bronz madalya kazandırdı. 21-23 Haziran tarihlerinde yapılan Tokyo Olimpiyat Elemeleri Premier Lig Montreal etabında Milli Sporcumuz Eray Şamdan, ikinci gün seansında Büyük Erkekler 60 kilogramda tatamiye çıktı. Şamdan, kategorisinde üçüncü olarak Olimpiyatlar yolunda önemli puanlar kazandı.

ŞAMDAN ÜÇÜNCÜ OLDU

Türkiye’nin Olimpiyatlar yolunda Karate branşında en önemli adayları arasında yer alan Milli Sporcumuz Eray Şamdan, ilk turu Bay geçtiği Premier Lig Montreal etabında ikinci turda Hollandalı Yassine El Attar’ı, üçüncü turda İsviçreli Luca Spitz’i, çeyrek finalde de Kazakistanlı Kaisar Alpsay’ı mağlup ederek adını Yarı Finale yazdırdı. Finale yükselme müsabakasında son Dünya Üçüncüsü Kazakistanlı Darkhan Assadilov’a mağlup olan Şamdan, Altın madalya şansını kaçırırken, Pazar günü Bronz Madalya için tatamiye çıktı. Şamdan, Üçüncülük maçında Venezuellalı Jovanni Martinez’i mağlup ederek Türkiye’ye Bronz madalya kazandırdı.

AVRUPA OYUNLARI’NA KATILACAK

Premier Lig Montreal etabı sonrası Milli Sporcumuz Eray Şamdan’ı zorlu bir turnuva daha bekliyor. İlki 2015 yılında gerçekleştirilen ve bu yıl ikinci kez yapılacak Avrupa Oyunları’nda Milli Sporcumuz Eray Şamdan tatamiye çıkarak, madalya arayacak. Belarus’un Başkenti Minsk’de başlayan Avrupa Oyunları’nın Karate müsabakaları bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Darıcalı Milli Karatecimiz Şamdan, Avrupa Oyunları’nda Milli formayla bölgemizi temsil edecek tek sporcu olacak. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı değerlendirme de Monteral’den Olimpiyat yolunda önemli puanlar elde ettiklerini ve bir kez daha gururlandıklarını ifade ederek, genç sporcudan madalya beklediklerini vurguladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL