Şamdan’dan bir altın madalya daha

Finalde Altın Geldi Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, pandemi döneminin ilk turnuvası olan Premier Lig İstanbul etabında tatamiye çıkarak altın madalyanın sahibi oldu. Darıca Belediye..

Şamdan’dan bir altın madalya daha

Finalde Altın Geldi

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, pandemi döneminin ilk turnuvası olan Premier Lig İstanbul etabında tatamiye çıkarak altın madalyanın sahibi oldu. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da müsabakayı izlerken başarılı sporcuyu tebrik etti.

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Karatecisi Eray Şamdan, tatamilere hızlı döndü. Darıca’nın Milli Gururu Dünya ve Avrupa Şampiyonu Eray Şamdan, pandemi döneminin ilk turnuvası olan Premier Lig İstanbul etabında tatamiye çıkarak Altın Madalya’nın sahibi oldu. Yaklaşık bir yıl aradan sonra yeniden sahalara geri dönen Şamdan, Koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşen turnuvanın ilk gününde adını finale yazdırırken, Pazar günü yapılan final maçlarında da birinci olmayı başardı. Türkiye’nin 2021 Tokyo Olimpiyatları madalya umutlarından olan Şamdan, puanlama maçları öncesi adeta rakiplerine gözdağı verdi.

RAKİPLERİNE GÖZDAĞI VERDİ

Olimpiyat sıralaması üçüncü sırada yer alan ve ilk 2 mücadelesi veren genç sporcumuz, uzun süren pandemi arası sonrası yeni sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Büyük Erkekler 60 kilogram kategorisinde ilk maçında İspanyol Alejandro Fernandez Ortiz’i 3-2, ardından Mısırlı Mohamed Salah’ı 3-0 mağlup eden Şamdan, Çeyrek finalde Rus Evgeny Plakhutin’i de 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Finale çıkma müsabakasında Özbek Sadrittin Saymatov’u da hakem kararıyla mağlup eden Şamdan, finale adını yazdırdı.

FİNALDE ALTIN GELDİ

Olimpiyat öncesi gösterdiği başarıyla, performansından hiçbir şey kaybetmediğini gösteren Şamdan, Azeri Firdovsi Farzaliyev ile Altın madalya mücadelesi verdi. Zorlu geçen müsabakayı baştan sona üstün götüren genç sporcu tatamiden zaferle ayrılıp, kürsünün ilk sırasında yerini aldı.

BAŞKAN BIYIK YALNIZ BIRAKMADI

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da İstanbul’da gerçekleşen turnuvanın final maçını izlerken başarılı sporcuyu yalnız bırakmadı. Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Ergül ile birlikte final maçını takip eden Başkan Muzaffer Bıyık, “Darıca’mızın ve ülkemizin gururu olan Eray kardeşimi tebrik ediyorum. Darıca Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Kulübümüzün sporcusu olan Eray Şamdan’ın Olimpiyatlarda da ilçemizi ve ülkemizi temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Darıca Belediyesi olarak bizler de başarılı sporcuların yetişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL