“Sanata, Sanatçıya ve Halkımıza Yapılan Baskıyı Kınıyoruz”

Murat Erinç: “Memleketimizi Bu Zihniyetin Elinden Geri Alacağız” Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç Kandıra’da düzenlenecek Melek Mosso, Sagopa Kajmer ve Emircan İğrek gibi isimlerin sahne alacağı gençlik festivali..

“Sanata, Sanatçıya ve Halkımıza Yapılan Baskıyı Kınıyoruz”

Murat Erinç: “Memleketimizi Bu Zihniyetin Elinden Geri Alacağız”

Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç Kandıra’da düzenlenecek Melek Mosso, Sagopa Kajmer ve Emircan İğrek gibi isimlerin sahne alacağı gençlik festivali FullFest’in, Kocaeli Valiliği tarafından iptal edilmesine yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Son dönemlerde tepkilerin büyüdüğü konser ve festival yasaklarına böylelikle bir yenisi daha eklendi.

1 Haziran’dan itibaren uygulanacak olan ormanda konaklama yasağı gerekçe gösterilerek iptal edilen festivale Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç; “‘Ormanda Konaklama Yasağı’ gerekçe gösterildi. Böylelikle, bir emsal daha yerleşmiş oluyor, Valiliğin bahanesi hazır olaylara tepki verenlere de “hani çevreciydiniz” diyecekler” dedi.

Başkan Erinç’in açıklaması şöyle;

“Günümüz mevcut iktidarı ve belediyeleri sosyal hayatı yasaklarla kuşatmaya devam ediyor. Halkın sosyalleşmesi adına herhangi bir politikası olmayan iktidar şimdilerde sanatçıların çıkacağı konserleri peş peşe iptal ediyor. Parkta yoga yapanlardan en küçük bir araya gelişler bile onları rahatsız ediyor.

Son günlerde sanatçılara yapılanların ise haddi hesabı yok. 10-11-12 Haziran 2022 tarihlerinde Kandıra Seyrek Plajı’nda düzenlenecek olan gençlik festivali FullFest etkinliği de Kocaeli Valiliği tarafından iptal edildi. Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso başta olmak üzere Sagopa Kajmer, Emir Can İğrek gibi sanatçıların sahne alacağı ve 3 gün sürecek olan festivale  Kocaeli’de 1 Haziran’dan itibaren uygulanacak olan ‘Ormanda Konaklama Yasağı’ gerekçe gösterildi. Böylelikle, bir emsal daha yerleşmiş oluyor, Valiliğin bahanesi hazır olaylara tepki verenlere de “hani çevreciydiniz” diyecekler.

“Baskılar Demokrasiden Uzaklaşılmasına Neden Olmuştur”

İnsanların sosyal hayatlarına, dinleyecekleri müziklere, giyecekleri kıyafetlere kimse karışamaz. Türkiye bir hukuk ve demokrasi devletidir, açıklamasını dahi yapamayacakları gerekçelerle vatandaşların sosyal hayat hakları ihlal edilemez. Baskılar, demokrasiden uzaklaşılmasına neden olmuştur. Bu da memleketi hep rahatsız etmiştir. Bu kadar yanlıştan sonra hala aynı yoldan devam etmek mantıkla açıklanamıyor. Geçmişten ibret alınması gerekiyor.

“Sanata, Sanatçıya ve Halkımıza Yapılan Baskıyı Kınıyoruz”

Memleket Partisi olarak gerçekleşen her baskı, bu ve benzeri durumun karşısında olacağız. Her türlü yasak ve sansürden sonra şimdi de sanata, sanatçıya ve halkımıza yapılan bu kısıtlamayı kınıyoruz. Bu tablo bizi şu sonuca götürüyor. Bugün Türkiye’yi kaplamakta olan atmosferde ifade özgürlüğü alanındaki sorunların yanında, sanat özgürlüğü alanında şarkıcıların sahneye çıkmakta karşılaştıkları güçlükleri de ayrı bir kategori olarak eklemek gerekiyor. Tabii bu içtihat güçlendiğinde, konserle başlayan adımların sanatın başka kategorilerine uzanması kaçınılmazdır.  Gerçekleri sorgulamadığımız, doğru soruları sormadığımız sürece bu ülkede, refah ve huzur olmaz. Partim ve kendi adıma gençlere az daha sabır göstermelerini söylüyorum bu düzen bozulacak. Memleketimizi bu zihniyetin elinden geri alacağız.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL