Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank TÜBİTAK MAM’da

Türkiye’de teknoloji geliştirme çalışmalarını desteklemeyi, yetkin mühendis ve araştırmacı yetiştirilmesini sağlamayı ve katmanlı imalat konusunda şirketlere sunduğu çözüm ortağını güçlendirmeyi hedefleyen GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi“Katmanlı İmalat Teknolojileri AR-GE Laboratuvarı”nın..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank TÜBİTAK MAM’da
Türkiye’de teknoloji geliştirme çalışmalarını desteklemeyi, yetkin mühendis ve araştırmacı yetiştirilmesini sağlamayı ve katmanlı imalat konusunda şirketlere sunduğu çözüm ortağını güçlendirmeyi hedefleyen GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi“Katmanlı İmalat Teknolojileri AR-GE Laboratuvarı”nın açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
TÜBİTAK MAM’da düzenlenen törene;Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybüke Molbay, Sanayi ve Teknoloji  İl Müdürü İlhan Aydın, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybüke Molbay TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık’ın konuşmalarının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı konuşmalarında; “ Katmanlı İmalat Araştırma Laboratuvarının açılışında sizlerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu yeni merkezimizin herkese hayırlı olmasını diliyorum.  Milli Teknoloji güçlü sanayi vizyonuyla yola çıktık. Bu vizyonun temeline yüksek katma değerli üretimi, dijital dönüşüme odaklanan ve verimli çalışan sanayiyi koyduk. Ülkemizin dinamik iş gücünü sanayi kapasitesini ve coğrafi avantajlarını en iyi şekilde kullanarak, yapısal dönüşüm için gerekli adımları atıyoruz. Nihai hedefimiz, Türkiye’yi sanayi ve teknolojide  lider bir üretim üssü haline getirmektir. Bunu yaparken günceli çok iyi takip etmek, kabiliyetlerimizin farkına varmak ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bugün açılışını yapacağımız laboratuvarın Türkiye’yi geleceğin teknoloji merkezlerinden biri yapacak önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu laboratuvarda Türkiye menşeili tasarımlar geliştirilecek.  Bu tasarımlar havacılıktan otomotive, beyaz eşyadan enerjiye pek çok farklı alanda kullanılabilecek ve yüksek katma değerli üretim önceliğimize doğrudan hizmet edecektir.
“TÜRKİYE’Yİ İSTİSNAİ ARAŞTIRMACILAR VE BİLİM İNSANLARI İÇİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Sürdürebilir kalkınmanın en önemli bileşeninin beşeri sermaye olduğunu biliyoruz. Ülkemize gelen araştırmacılar sadece üniversitelerin bünyesinde değil, özel sektörde de çalışma ve kendi ekiplerini kurma fırsatına sahip olacaklardır. Türkiye’yi istisnai araştırmacılar ve bilim insanları için cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Ekonomide çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirdik. Ancak ulaşmak istediğimiz daha çok hedeflerimiz var. Ülkemizi yatırım üretim ihracat zincirinin daha da güçlenmesi için çalışıyoruz. Mevcut sanayi alt yapımızı ve teknolojik yetkinliklerimizi yenilikçi bir bakış açısıyla güçlendireceğiz. Bunu gerçekleştirirken uluslararası paydaşlarımızdan da azami derecede faydalanmak istiyoruz. Birlikte araştırıp, geliştirelim, üretelim ve birlikte kazanalım” diyen Bakan Katmanlı İmalat Teknolojileri AR-GE Laboratuvarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL