Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
SANTEK 2019 - 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının Açıldı | Kocaelide Bugün

SANTEK 2019 – 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının Açıldı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) işbirliğinde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve  Doğu Marmara Kalkınma..

SANTEK 2019 – 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının Açıldı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) işbirliğinde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası ve  Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın destekleriyle TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 6 – 9 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen SANTEK 2019 – 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir  ve Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen açılış törenine; Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Tuğamiral Mehmet Sarı,  Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan,  Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Alper Yeniel, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Çankaya,    Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken, İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral  Recep Erdinç Yetgin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü,  Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan,  İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu,  İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, daire müdürleri, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Siyasi Parti İl Başkanları, Sanayiciler, İşadamları, Oda Başkanları ve davetliler katıldı.

Program; TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in konuşmalarıyla devam etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yaptığı konuşmalarında; “ Bugün 6.’sını yapmış olduğumuz bu fuar aslında bir vitrindir. Savunma sanayinde başarılıyız bir ülke için demek yetmez. Sanayi ekosistemdir ve bu ekosistemin tümünde iyiysek ülke olarak iyi yerlere gidebiliriz. Savunma sanayiinde geliştirilen teknolojiler daha sonra sivil alanda hizmet eder hale gelmiş ve birçok teknolojinin ve buluşun ilk örneğinin savunma sanayisinde verilmesine rağmen sivil alanda da nice buluşlara ve uygulamalara yol açmıştır. Bu fuar bir vitrin olması sebebiyle hem firmalarımızın birbirlerini tanıması, hem de uluslararası vitrinde kabiliyetlerini göstermesi açısından önemlidir. Bizim açımızdan ise sanayileşme dairesi vasıtasıyla çeşitli sektörlerdeki kabiliyetleri ortaya çıkarmak, Türkiye’nin zenginliğini anlamak ve savunma sanayi ve teknolojilerinde muhtaç olduğumuz, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda kimlerin ne kabiliyeti var ve bu sistemi nasıl yayabiliriz şeklinde şuanda sürdürdüğümüz çabanın bir devamı olacaktır. İstanbul’dan Kocaeli’ne kadar uzanan zincir, aslında  Türkiye’nin kalbinin attığı bir bölgedir. Bu tür vitrinler hem kabiliyetlerimiz görmek, birbirimiz ile tanışmak ve tanımak, savunma sanayi açısından mevcut kabiliyetleri tanımak derken bir anlamda da ihracat potansiyelimizi harekete geçirmek açısından önemli. Savunma sanayii ihracatında her sene artan bir ivme ile iyi bir artış gözlemliyoruz. Bu açıdan sürdürülebilir savunma sanayi ve genelde de sürdürülebilir bir sanayi ekosistemi için de ihracatın önemi yadsınamaz. Bu anlamda fuarın da ihracat anlamında hayırlı neticeler vermesini temenni ediyoruz.

Başkanlığımızın  hedef politika ve  strateji çerçevesinde bilimsel çalışmaları sanayileştirmek ve ekonomik değere çevirmek üzere bu fuarın bu yönden bir adım atmaya vesile olmasını temenni ediyorum emeği geçen büyün paydaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Demir’in konuşmalarından sonra Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “ Böylesine önemli bir kentte sanayi fuarıyla yapılacak çalışmalar daha iyi bir noktaya taşınacaktır. Türkiye’de özellikle savunma sanayinde millileşme konusunda çok önemli mesafeler alındı. Bugün burada yapılacak olan bu fuarda millileşme yolunda çok önemli atılımların, bağlantıların yapılacağı bir organizasyon olarak karşımızda duruyor. Organizasyonda katkıları olan kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyen  Vali, SANTEK 2019 – 6. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL