“Sayın Kurtulmuş bir ihanet arıyorsa…”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan cevap geldi. Kocaeli’de 31 Mart’ta ilk kez oy kullanacak gençlerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin sanayileşme tarihi aynı zamanda Türkiye’nin..

“Sayın Kurtulmuş bir ihanet arıyorsa…”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan cevap geldi.

Kocaeli’de 31 Mart’ta ilk kez oy kullanacak gençlerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin sanayileşme tarihi aynı zamanda Türkiye’nin ihanet tarihidir.

1978 yılında Türk Uçak Sanayi AŞ, İtalyanlar ile uçak yapmak için onlarla aynı masaya oturdu. Türkiye’nin karanlık odasından gelen bir tehdit emriyle o anlaşma masasından kalkılıyor. Eğer Türkiye o tarihte o uçağı yapmaya başlasaydı bugün F-35’leri alalım mı tartışması olmayacaktı.” dedi.

 

İHANET SAKARYA’DA TANK PALET FABRİKASINDA

Numan Kurtulmuş’un bu sözleri üzerine Tahsin Tarhan, “Sayın Kurtulmuş bir ihanet arıyorsa Sakarya’da Tank Palet Fabrikasının Katarlılara 25 yıllığına satılmasına baksın.

İhalesi yapılmadan, hangi şartlarda satıldığı belli olmadan yerli ve milli bir değer satılıyor Sayın Kurtulmuş bunları görmüyor mu?

50 milyon dolar para bulamadıklarını söylüyorlar. Bir milletin bekası, para ile ölçülür hale mi geldi” dedi.

 

İHANET YERLİ OTOMOBİLDE DOLANDIRILAN 47 MİLYON EURO’DA

Tahsin Tarhan, “Sayın Kurtulmuş’a ne yazık ki yakın tarihi hatırlatmak zorunda kalıyoruz. Ancak 1978’de karanlık bir el devreye girdi ve Uçak yapacaktık yapamadık diyerek bazı şeylerin üzeri örtülmüyor.

Ta 1978’lere gitmesine gerek yok daha dün Yerli ve Milli Otomobil yapacağız diye batmış bir aracın prototipine aracı vasıtasıyla 47 Milyon Euro ödeyerek dolandırılanlar ihanet etmiş sayılmıyor mu?

50 Milyon dolar bulamadık diye Tank Palet Fabrikasını satacaksınız, ama 47 Milyon Euro vatandaşın parasını hiç edenlerden hesap sormayacaksınız. Sormak İstiyorum, bu ihanet değil midir?” dedi.

 

İHANET ÖZELLEŞTİRİLEN CUMHURİYET FABRİKALARINDA

Tahsin Tarhan, “17 yılda ülkeye yatırım ve sanayileşme anlamında tek bir çivi çakılmadı. Ya satıldı ya özelleştirildi. AKP döneminde yapıldı diyebildiğimiz fabrika var mı? Ne yazık ki yok. Ama AKP döneminde satılan ve 80 Milyar Dolar gelir elde edilen ve doğru değerlendirilemeyen yüzlerce fabrikamız var. Asıl ihanet bunları satanlarda değil midir?” dedi

 

İHANET ÖZELLEŞTİRME GELİRLERİNİ TARIMA, SANAYİYE DEĞİL, YOLA KÖPRÜYE, BETONA YATIRANLARDA

Tahsin Tarhan, “Bugünün miras yedi anlayışı, Cumhuriyet Döneminin Sanayileşme tarihi ihanet doludur diyorsa, birilerinin aynaya bakın demesinin zamanı gelmiş demektir. Özelleştirme gelirleri tarıma yatırılsaydı bugün ne tanzim kuyrukları olurdu ne de patlıcan almak isteyen vatandaş terörist ilan edilirdi. 31 Mart akşamı Allah’ın izni Milletin takdiriyle artık bu anlayış son bulacak.” Dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL