Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Şehr-i Şiir Meclisinde Aşık Sümmani anıldı | Kocaelide Bugün

Şehr-i Şiir Meclisinde Aşık Sümmani anıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Gebze Şubesi ile KOŞYAZ Platformu’nun Aşık Sümmani anısına düzenlediği Türkü ve Birlik beraberlik gecesi Gebze Gençlik Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.   Son zamanlarda yaşadığımız..

Şehr-i Şiir Meclisinde Aşık Sümmani anıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Gebze Şubesi ile KOŞYAZ Platformu’nun Aşık Sümmani anısına düzenlediği Türkü ve Birlik beraberlik gecesi Gebze Gençlik Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Son zamanlarda yaşadığımız üzücü olaylar üzerine gün birlik olma günü denilerek Şehr-i Şiir Meclisinde Aşık Sümmani anıldı. Sekizinci şiir meclisini gerçekleştiren derneğin yoğun ilginin olduğu programına Şehit aileleri, Gebze THM Korosu, Kocaeli Erzurumlular dernekler federasyonu kadın kolları başkanı Ayla İlgün. Darıca Belediye başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz’ın eşi, Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın, Samsunlular Dernek Başkanı Şakir Töngel, Prof. Dr Bahattin Türetken, Roza Tiyatro sahibi Bayram Gündoğdu, Neyzen Erkan Çelik, Gebzeli Tarihçi-Yazar Recep Kankal, Av. Fahri Öztürk, Mehmet Güçtekin, İbrahim Erdem, TDED Gebze Şubesi ve KOŞYAZ üyeleri; Halk Şairi Hacer Alioğlu Yakuti ,Yasemin Acet, Ayşe Öğünç, Merve Kadıoğlu, Zeynep Çınar, Ümran Yavaş Tepecik, Gül Altuntaş, Sebahat Atilla, Nurten Keskin, Yahya Çerkez ve ismini sayamadığımız bir çok konuk katıldı.

Programa konuk olarak katılan Çoban Mustafa Paşa İmamı İrfan Tatlı tarafından, son zamanlarda üst üste gelen üzücü hadiselerde şahadete erişen şehitlerimizin ruhu ve ülkemizin huzuru için Kur’an tilaveti ve dualar okundu.

TDED Gebze Şube Başkanı Eğitimci-Yazar Musa Yaşaroğlu ve Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan’ın selamlama konuşmasının ardından, KOÜ’den Prof. Dr. Bahattin Türetken tarafından Aşıklık geleneği ve Aşık Sümmani konulu sunumun ardından Sümmani konulu ve milli manevi değerler içeren şiirler okundu. Hacer Alioğlu Yakuti “Yaşat ki yaşayasın” başlıklı geçtiğimiz sene şehr-i şiir meclisimizde Aşık Erzurumlu Emrah anılmıştı bu yılda ülkemizin büyük değeri olan Aşık Sümmani’yi anıyoruz.” diye belirtti.

 

Programda bölgemizin tanınan THM Sanatçısı aynı zamanda müzik öğretmeni Ünal Dursun, kopuzu ve bağlamasıyla Yemen türküsü ile başladı konserine Sümmani türküleriyle devam etti. Ünal Dursun Sümmani türkülerine hâkimiyeti ve içli sesi ile izleyenlere duygu anlar yaşattı. Şehit aileleri programı icra edenlere teşekkür konuşması ile program sona erdi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL