Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Yoğunluğu

AFAD Başkanlığı öncülüğünde farkındalığı arttırmak üzere her yıl tüm Türkiye’de 28 Şubat Sivil Savunma Gününde başlatılan ve 1-7 Mart Deprem Haftasını da içine alacak şekilde devam ettirilen programlar Kocaeli AFAD..

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Yoğunluğu

AFAD Başkanlığı öncülüğünde farkındalığı arttırmak üzere her yıl tüm Türkiye’de 28 Şubat Sivil Savunma Gününde başlatılan ve 1-7 Mart Deprem Haftasını da içine alacak şekilde devam ettirilen programlar Kocaeli AFAD koordinesinde İlimizde de başladı.

28 Şubat akşamı Arama Kurtarma kuruluşlarının yöneticileri ile yapılacak ilk toplantı ile start alacak programlar hafta boyunca devam edecek. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un da katılacağı bu ilk toplantıda TAMP sunumu da yapılacak.

Programlarla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, yoğun bir haftaya girdiklerini ve bir haftada 24 farklı etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

Arama kurtarma kuruluş yöneticileri ile yapılacak istişare toplantısı ile başlayacak programlarda 21 farklı okulda da temel afet bilinci eğitimi verilerek tahliye tatbikatı yapılacağına değinen Tekoğul, Cumartesi Pazar günlerinde ise iki alışveriş merkezinde halkımıza farkındalık kazandırmaya dönük tanıtım içerikli etkinlik planlandığını ve açılacak stantlarda bröşür dağıtımı yapılacağını dile getirdi.

Tekoğul, daha fazla hemşehrimizin farkındalığını arttırmaya yönelik olarak Deprem Haftası içerikli afişlerin İlimizdeki reklam panolarında sergilenmesi için de çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL