“Sizlerin her zaman yanındayız”

ONAT Alüminyum işçileri Arabacı’yı Ziyaret Etti Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Arabacı’yı Ziyaret eden Denizli köyünde üretim yapan ONAT Alüminyum işçileri ‘’mağdur ediliyoruz’’ dedi. 2016 yılından beri çalıştıklarını ifade..

“Sizlerin her zaman yanındayız”

ONAT Alüminyum işçileri Arabacı’yı Ziyaret Etti

Gelecek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Arabacı’yı Ziyaret eden Denizli köyünde üretim yapan ONAT Alüminyum işçileri ‘’mağdur ediliyoruz’’ dedi.

2016 yılından beri çalıştıklarını ifade eden ONAT Alüminyum işçileri, ‘’ Hepimiz aşağı yukarı beş yıldır burada çalışıyoruz. Daha iyi hayat şartları için Türk Metal’a ait sendikaya girdik. Bu sebepten fabrika yönetimi bizi pandemiyi bahane göstererek cezalandırmaya başladı. Geçen sene Eylül ayından başlayarak sendikalı olan aynı kişileri kademeli olarak ücretsiz izine bırakıyorlar. Biz sendikayı seçen 18 kişiyiz ve hepimizi pandemiyi bahane ederek mağdur ediyorlar. Biz sürekli soruyoruz, pandemi sadece sendikalı işçiyi mi yakalıyor? Eylül ayından beri bu süreç devam ediyor. Bugün yine uzatıldı. Türlü bahanelerle işe başlamadan tekrar ücretsiz izine bırakıyorlar.’’ İfadelerini kullandılar.

Arabacı, Birçok fabrika artık sınırlarını aşarak işçilerin haklarını sömürmeye başladı. İşten çıkarmanın yasak olduğu bir yerde işten çıkarmaların artması aynı şekilde Ücretsiz izne çıkarmanın yasal zeminini hazırlayarak işçileri mağdur edip sömürmeye devam ediyorlar. Bunun önüne geçmek için çabalayıp mücadele etmeliyiz. Sizlerin her zaman yanında olacağımızı unutmayın biz buradayız gerekirse sahaya çıkar çalışmalarınıza destek olacağız’’ diyen Arabacı 18 Ocak’ta ONAT Alüminyum işçilerinin yapacağı basın açıklamasına da katılacağını ifade etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL