‘’Sokak hayvanları hayatın bir parçasıdır’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen 3 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katıldı. Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen rehabilitasyon hizmetlerinin daha modern ve kapsamlı..

‘’Sokak hayvanları hayatın bir parçasıdır’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen 3 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katıldı.

Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen rehabilitasyon hizmetlerinin daha modern ve kapsamlı bir şekilde yapılandırılabilmesi için Kandıra Sarıhocalar Mevkii’nde hizmete açılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ndeki “etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Sokak Hayvanları yaşamımızın bir parçasıdır. Hayvansız bir dünya düşünemiyorum. Kendini bilen herkes bu dünyada, paydaş olduğumuz bu güzel canlılara merhamet, sevgi, bakım ve ilgi göstermelidir.” dedi.

“AVRUPA’DA BÖYLE BİR TESİS YOKTUR”

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde gerçekleşen özel etkinlikte konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu” Özellikle tatil dönemlerinde satın alınan hayvanların sokağa ve yazlıkların olduğu bölgelere terk edilmesinin büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi.  Başkan Karaosmanoğlu “Sokak hayvanları bizim bir parçamız. Özellikle vatandaşlarımızın sokak hayvanlarını sahiplenmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kent genelinde çok önemli bir eksiği doldurduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, “Bu tesis Türkiye’nin örnek ve model alabileceği tesislerden bir tanesidir. Avrupa’da böyle bir tesis yoktur” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Aslan, sivil toplum kuruluşları, hayvanseverler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte sözlerini sürdüren Başkan Karaosmanoğlu  “Toplam 170 bin metrekarelik alanda kullanıma sunulan ve 3158 metrekarelik yapısal alana konumlandırılmış geçici bakım evinin, Türkiye’deki tüm büyükşehir ve il belediyelerine örnek olduğunu da ifade etti.

HASTA KÖPEĞİ SIRTINDA TAŞIYAN GENÇ

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde hastalanan köpeği sırtlayarak Türkiye’nin gündemine oturan, sosyal medyada beğeni rekoru kıran 19 yaşındaki Ahmet Can Derneklioğlu’nun yaptığı davranışı örnek gösteren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavisi yapılan köpeği sahiplenmesinin de örnek bir davranış olduğunu dile getirdi.

EĞLENCELİ AKTİVİTELER

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ise yaptığı konuşmada, “Sokaklardaki hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz, çıkanları da kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konudaki çok özel çalışmaları bize örnek oluyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle ayrıca Jandarma bomba arama köpeği özel bir parkurda yeteneklerini sergilerken, geçici bakımevini gezen çocuklar için de eğlenceli aktiviteler yapıldı.

BAKIMEVİ’NDE HERŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Bakımevindeki tüm ünitelerin dış cepheleri Yöresel Kandıra taşı ile kaplıdır. Hayvanların box’ları da dahil olmak üzere tüm binalar da alttan ısıtma ve strofor ile kaplanmış. Hayvanların bulunduğu tüm ünitelerde Fener Çatı kullanılmış, ısı kaybını önlemek için camlar da ısıcam kullanılarak iki açılı açılması sağlanmış. Kulübe içlerinde yerden ısıtma, anti bakteriyel özellikte kaymaz – kir tutmaz doğal taş görünümlü zemin kullanılmış, yıkama sonrası su birikimlerini engellemek için eğim verilmiştir. Bina içlerinde bölümler arası geçişler steril holler ve fotoselli kapılar kullanılmıştır.

BİNLERCE TEDAVİ SOKAK HAYVANLARINA SUNULDU

2014-2015-2016-2017 yıllarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Gebze Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Mobil Kısırlaştırma Aracı ile; 17 bin 240 sokak hayvanı kısırlaştırılmış, 3 bin 535 sokak hayvanı sahiplendirilmiş, 19.001 sokak hayvanına kuduz aşısı, 6.003 sokak hayvanına karma aşı uygulanmıştır. 17 bin 637 sokak hayvanında; kaza ve başka sebeplerle (trafik kazalarından iç-dış parazit uygulamalarına, üst solunum yolu enfeksiyonlarından viral enfeksiyonlara kadar) çeşitli tedaviler uygulanmıştır. 2018 yılı ilk 8 ayı verileriyse kısırlaştırma da 2.902, sahiplendirme de 524, Kuduz Aşısı 3.025, Karma Aşı 770 ve Tedavi ise 4.851 olmuştur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL