“Sokak Hayvanlarıyla Doğru İletişim Eğitimi”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri ile sokak hayvanlarının bakımını yapıyor. Gebze ve Kandıra’da hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakımevlerini, Kocaeli’nin çeşitli yerlerindeki 52 okuldan 2..

“Sokak Hayvanlarıyla Doğru İletişim Eğitimi”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri ile sokak hayvanlarının bakımını yapıyor. Gebze ve Kandıra’da hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakımevlerini, Kocaeli’nin çeşitli yerlerindeki 52 okuldan 2 bin 220 öğrenci ziyaret etti. Öğrencilere “Sokak Hayvanlarıyla Doğru İletişim Eğitimi” verildi.

 HAYVANLARLA DOĞRU İLETİŞİM

Kocaeli’nin çeşitli ilçelerindeki okullardan hayvan bakımevlerini ziyaret eden öğrencilere, bakım evlerinin konferans salonlarında “Sokak Hayvanlarıyla Doğru İletişim Eğitimi” veriliyor. Eğitim sonunda öğrencilere Hayvanlarla Doğru İletişim Kitabı hediye ediliyor. Hayvanlarla Doğru İletişim sunumunda; köpekler ile ilgili genel bilgiler, sokak hayvanlarına nasıl yaklaşılması gerektiği, neden saldırdıkları ve saldırma durumunda neler yapılması gerekenler aktarılıyor. Ayrıca geçici bakımevi hakkında genel bilgiler, sokak hayvanlarına bakımevinde yapılan işlemler ve neden yapıldığı hakkında bilgiler veriliyor.

SOKAK HAYVANLARI SAHİPLENDİRİLİYOR

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, geçici bakımevine ilçe belediyeler tarafından getirilen sokak hayvanları; tedavisi gerçekleştirilip başka bir sorunları var ise öncelikle tedavileri yapılıp daha sonrasında aşılanıp ve işaretleniyor. Hayvanlar, isteyen vatandaşlara sahiplendiriliyor. Sahiplendirilemeyenler hayvanlar ise Veteriner hekimler tarafından son kontrolleri yapılarak ilçe belediyelerin yakalama-toplama ekiplerine teslim edilerek alındıkları ortama tekrar bırakılıyor. Bakıma muhtaç ve hasta hayvanlar, Geçici Bakımevi Veteriner hekimleri tarafından itina ile bakımları yapılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL