Eğitim Güncel Manşetler

SOSYAL MEDYA ZİHİN ŞEKİLLENDİRİYOR

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü şube başkanları toplantısında konuştu: “2017-18 eğitim öğretim yılı birinci kanaat döneminin bitmesine iki hafta kaldı. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak temennimiz eğitim öğretimde..

SOSYAL MEDYA ZİHİN ŞEKİLLENDİRİYOR

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü şube başkanları toplantısında konuştu:

“2017-18 eğitim öğretim yılı birinci kanaat döneminin bitmesine iki hafta kaldı. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak temennimiz eğitim öğretimde yaşanan olumsuzlukların asgari düzeye inmesidir. Maalesef işler temenniyle yürümüyor. Millî eğitim sistemindeki sorunlar azalmak şöyle durusun giderek çoğalmaktadır.

Eğitimi sadece öğrencinin akademik başarısı ya da alt yapı sorununun çözümlenmesi olarak göremeyiz. Eğitimde asıl mesele öğrencinin kalbine ne koyduğumuzdur. Çocuklarımızı edepli, ahlaklı bireyler olarak yetiştirmekle mükellefiz. Bu işi de ancak iyi yetişmiş, kendine güveni olan millî ve manevi değerlerine bağlı öğretmenler yapacaktır.

Sosyal medya bağımlılığı günümüzün bir hastalığı haline geldi. Büyük şehirlerde bu hastalıkla mücadele için birimler açılmaya başlandı. Sosyal medya yoluyla dünyadaki tüm çocukların beyni formatlanıyor. Bütün çocukların huzursuz ve hiperaktif olmasının nedeni, sosyal medyanın arka planındaki bu kurgulardır. Sosyal medyadaki yönlendirmeler çocuklarımızın zihinlerini şekillendiriyor. Biz kendi eğitim sistemimizi, bu arka plandaki algı yönlendiricilerini de dikkate alarak şekillendirmeliyiz.

Son günlerde medyada öğretmenin öğrenciye yaptığı fiziksel şiddeti konu alan haberler yayınlanıyor. Elbette eğitim öğretimde şiddeti, dayağı asla kabul etmiyoruz. Ancak 1 Milyonluk eğitim camiasını, bu istisna haberlerle kimsenin yıpratmasını da doğru bulmuyoruz. Öğretmenler geleceğimizin mimarıdır. Bu kutsal mesleği ifa eden kıymetli öğretmenlerimizin itibarı korunmalıdır. Medyadan öğretmenlerin başarısını ve fedakârlığını da görmesini bekleriz. Talim ve terbiyemizi batıcı, menfaatçi, materyalist eğitim sisteminden kurtarılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bugün cezaevlerindeki gençlerin tamamı bu batıcı eğitim sisteminin yetiştirdiği gençlerdir. İçine düştüğümüz bu girdaptan kurtulabilmek için eğitimimizin temeline Müslüman toplumumuzun inancını, kültürünü ve ahlâkını koymalıyız. Bizi kurtuluşa götürecek olan budur.

Kripto FETÖ’cülerin sahte Bylock sinyali oyunuyla mağdur edilen ve suçsuzluğu ortaya çıkan öğretmenlerimiz daha fazla mağdur edilmeden biran önce geriye dönük tüm hakları ile göreve iade edilmelidirler.

28 Şubatçıların zihniyetiyle çocuklarımızı yetiştirmek isteyenlerin okulda namazla ve örtünmeyle uğraşmalarını çok da yadırgamayız çünkü dinle ilgili her gördükleri meselede kırmızı görmüşe dönerler. Fakat bunların tutumunu bahane edip her fırsatta soruşturma açan bakanlık yetkililerini anlamak ise mümkün değildir.

Ekmeğin gramajının düşürüldüğü, benzinin el yaktığı ve enflasyonun iki haneli rakamlara sabitlediği şu günlerde memura buçuklu zamlar reva görülmüştür. Memurlarımız rahmetli Erbakan’ın vermiş olduğu yüzde 130’luk zammı ve kendisine verilen değeri aramaktadır. Verilen buçuklu zammın en kısa zamanda erimemesi için, % 15’lik vergi diliminin matrahının 20 bin TL’ye % 20’lik matrahın 50 bin TL’ye yükseltilmesi gerekir.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL