Şükür ‘den Başkan yardımcısı Çelik’e ziyaret

Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Belediyesini ziyaret etti   Tarihçi Rıdvan Şükür,  Gebze Belediyesi Başkan yardımcısı Sedat Çelik’i ziyareti sırasında şu ana kadar yayınladığı kitapları hakkında bilgi verdi. Tarihçi Rıdvan Şükür, Başkan yardımcısı..

Şükür ‘den Başkan yardımcısı Çelik’e ziyaret

Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Belediyesini ziyaret etti

  Tarihçi Rıdvan Şükür,  Gebze Belediyesi Başkan yardımcısı Sedat Çelik’i ziyareti sırasında şu ana kadar yayınladığı kitapları hakkında bilgi verdi.

Tarihçi Rıdvan Şükür, Başkan yardımcısı Sedat Çelik’i ziyareti sırasında yaptığı yeni çalışmalar hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. Şükür’ün Gebze çevresinde kırsal yerleşim kitabı 1987 yılına kadar Gebze ilçe mülki sınırları içinde yer alan bölgeyi inceliyor. Çayırova teknik bahçıvanlık okulu kitabı ise; 1943-1985 yılları arasında eğitim veren, teknik bahçıvan yetiştiren okulun eğitim hayatını ele alıyor. Geçtiğimiz hafta çıkan yeni kitabı “Chrysler Kamyon sanayi A.Ş.” 1962-2002 yılları arasında Gebze’de kamyon üretimi yapan fabrikanın 40 yıllık üretim hayatını ele alıyor.

Kocaeli Üzüm bayramları kitabın da ise 1938 ve 1939’lu yıllardan başlayarak çevrede kutlanan üzüm bayramları hakkında ayrıntılı bilgiler sunuyor, okuyucuyu bölge üzümcülüğü hakkında bilgi veriyor.

İlk olarak 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da kutlanan üzüm bayramları daha sonraki yıllarda bölgede gelenek haline gelmiştiv

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL