“Sülfürik Asit Tesisine itirazı büyütmek zorundayız”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı   Yaprak Fidancı  Sülfürik Asit Tesisi İtiraz dilekçesi ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu. Fidancı açıklamasında “İlçemizde yapılmak istenen Sülfürik Asit Tesisi projesine İtiraz dilekçemizi..

“Sülfürik Asit Tesisine itirazı büyütmek zorundayız”

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı   Yaprak Fidancı  Sülfürik Asit Tesisi İtiraz dilekçesi ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

Fidancı açıklamasında “İlçemizde yapılmak istenen Sülfürik Asit Tesisi projesine İtiraz dilekçemizi Halkın Katılımı Toplantısı öncesinde ilgili başvuru dosyasına çalışarak hazırlamıştık. Ardından Körfezli hemşehri, Muhtar, Siyasi Parti, STK, ilimizdeki çevre gönüllülerini Halkın Katılımı Toplantısına ve Projeye İtiraz Dilekçemize imzacı olmaya davet etmiştik.

Pandemi riskine rağmen, Toplantıya toplumun her kesiminden ve bugüne dek rastlayamadığımız sayıda katılım gerçekleşmiştir. Toplantıda, halkımız projeye karşı olumsuz tavrını da son derece samimi ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Toplantıdaki kayda değer katılım, Belediye Başkanımızın HAYIR tavrını ortaya koyması ve imza kampanyasına kısa sürede -yine bugüne rastlanmayan- yoğun katılım, çevre mücadelemiz adına geleceğe dair umutlarımızı artırmıştır.

Derneğimize güvenerek bizlere emanet ettiğiniz imzaları, itiraz dilekçemizin ekinde, Kocaeli Valiliği ile Körfez Kaymakamlık Makamlarına, ÇŞB İl Müdürlüğü, Bakanlık ÇED Genel Müdürlüğü başta olmak üzere,  ÇED süreci içinde görüş – izin verecek olan yirmiden fazla resmi kurum ve ilgili dairelerine teslim ettik. Büyük çoğunluğuyla yüz yüze görüşmeleri de sağladık. Takibine devam ediyoruz, zira ÇED süreci içinde Halkın Katılımı Toplantısı sadece bir bölümdür, süreç devam etmektedir.

21 Nisan 2021 günü başlayan mücadeleyi büyütmek zorundayız. Körfezlileri, kendilerine yakın buldukları her kesimi, Belediye, Meclis Üyeleri, Dernek, Oda, STK her ne olursa, harekete geçirmeye davet ediyorum. Sülfürik Asit Tesisine itirazı büyütmek için dilekçe örneğini paylaşamaya hazırız.

Bu ve sonraki mücadelelerimiz için motivasyon olan, harekete geçip, imza vererek destek olan herkese, sesimizi duyuran basına, Dernek, Körfezli hemşehrilerimiz, aynı havayı suyu paylaştığımız ağzı olup dili olmayan binlerce yaratılmışa, en önemlisi doğmuş ve doğacak çocuklarımız adına teşekkür ederim. “dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL