Sürdürülebilir Turizm

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN BİRARAYA GELDİLER   Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gebze, Çayırova, Darıca ve Kartepe’de faaliyet gösteren konaklama tesisleriyle gerçekleştirdiği toplantıda; Sürdürülebilir Turizm Sertifikası, Müzik Lisansı Belgesi ve Sektörel..

Sürdürülebilir Turizm

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN BİRARAYA GELDİLER

 

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gebze, Çayırova, Darıca ve Kartepe’de faaliyet gösteren konaklama tesisleriyle gerçekleştirdiği toplantıda; Sürdürülebilir Turizm Sertifikası, Müzik Lisansı Belgesi ve Sektörel beklentileri konuştu

 

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen başkanlığında Konaklama Tesisleri Toplantılarının ilk buluşması Gebze’de gerçekleşti. İşletme sahibi Cem Altıntaş’ın ev sahipliğinde Ramada Encore Gebze’de düzenlenen toplantıya; Kocaeli Otel ve Turistik Tesis İşletmecileri Derneği (KOTİD) Başkanı Saadettin Acar, Dernek Başkan Yardımcısı Cihan Emeksiz ile Gebze, Çayırova ve Darıca’da bulunan konaklama tesisi sahibi ve yöneticileri katıldı. İkinci buluşma ise Kartepe  Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen her iki buluşmada da gündemde olan dört maddeyi değerlendirdi. Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyon süreci, Müzik Lisansı alma süresi ve mevzuatı, İşletmeler ve il müdürlüğü arasındaki koordinasyon ve işletmelerin yaşamış olduğu sorunlar detaylarıyla masaya yatırıldı.

“BU BELGE ZORUNLU”

İl Müdürü Fatih Taşdelen konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmasında çok önemli konulara dikkat çekerek, “Sürdürülebilir Turizm Belgesinde 2023 yılı sonuna kadar süre olmasına rağmen tüm ülkede konaklama tesislerinin belge alma zorunluluğu olduğundan mutlaka yığılmalar yaşanabilir. Bu yüzden bir an önce müracaatları yaparak belgelendirme sürecine başlayabilirsiniz. Aksi takdirde yıl sonuna kadar belge iptaline gidecek bir durum yaşanabilir. Bunların yaşanmaması hepimizin arzusudur” dedi. Zaman zaman internet hesaplarından da kayıtlarla ilgili örnekler verildi. Daha çok soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantı oldukça verimli geçerken, bu buluşmalar diğer ilçelerde de devam edecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL