Yazarlar

TABANDA KARŞILIĞI OLMAYAN TAVANDAN MEDET UMMASIN!

Malum Ak Parti’de İl ve ilçeler için kongre süreci geçtiğimiz haftalarda resmen başladı. Bu kongre sürecinin yanı sıra yerel seçimler süreci de geldi geliyor. Kocaeli’de tüm belediyeleri elinde bulunduran Ak..

TABANDA KARŞILIĞI OLMAYAN TAVANDAN MEDET UMMASIN!

Malum Ak Parti’de İl ve ilçeler için kongre süreci geçtiğimiz haftalarda resmen başladı.

Bu kongre sürecinin yanı sıra yerel seçimler süreci de geldi geliyor.

Kocaeli’de tüm belediyeleri elinde bulunduran Ak Parti’de bugüne kadar seçim kaybedilmedi. Bu ciddi bir başarı ve bu sonuçtan yola çıkarsanız matematiksel olarak Ak Partili tüm yönetici ve belediye başkanları başarılı, ama bir kez daha altını çizerek söylemekte fayda var sadece matematiksel olarak!

Neden matematiksel olarak diye soracak olursanız; Kocaeli’de hiçbir seçimi yerel yöneticiler ya da adaylar kazanmadı. Hasbelkader Ak Parti iktidarı dönemi boyunca bu mesleğin için olan bir isim olarak Kocaeli’de ki tüm seçimleri Türkiye genelinde olduğu gibi Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığını düşünenlerdenim. Bunun aksini iddia edip “Aman efendim hakkımızı yiyorsun diyecek aday ve yöneticiler var ise alınlarından öpüyor ve kendilerini Halka havale ediyorum.”

Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli siyasetinde birçok ismi tabiri caizse yoktan var etti. Normal şartlarda halkın karşısına çıkıp iki kelam edemeyen birçok isim kendisini siyaset arenasının zirvesinde buldu. İstisnalar kaideyi bozmaz esasına uyarak belki birkaç tecrübeli ismi bu yazının dışında tutabiliriz. Fakat o tecrübeli isimler dahi şuan ki oy potansiyelini sadece ve sadece Sayın Erdoğan’a borçlu.

Doğal olarak bugüne kadar Ak Parti karşısında yerel yönetimlere aday olan diğer siyasi partili isimler aslında Recep Tayyip Erdoğan ile yarıştı.

Gelgelelim Cumhurbaşkanı Erdoğan Mayıs ayında yapılan 3.Olağanüstü Kongre ile tekrardan Ak Parti’ye genel başkan oldu ve ardından “Partimizde genel manada bir yorgunluk seziyorum” dedi. Kısa süre öncesinde ise özel bir programda “Yorulan varsa kenara çekilsin” dedi.

Erdoğan’ın bu söylemlerinin ardından Kocaeli’de “Ben yoruldum, yenilerin önü açılsın” diyerek istifa edecek bir başkan ya da yönetici tanımıyorum.

Aksine bu sözlerin ardından sokaklara çıkıp sosyal medya hesaplarından vatandaş ile iç içe resimler paylaşan başkan ve yöneticiler tanıyorum.

Bugüne kadar Kocaeli’de tabanda karşılığı olmayan fakat tavanda sağlam tanıdıkları, referansları olan isimler siyasette zirvede yer aldı. Şimdi ise acı gerçeği paylaşma vakti;

“Tabanda karşılığı olmayan, tavandan medet ummasın”

Zira artık Ak Parti’de sistem değişiyor, artık ben şuna yakınım, aman Ankara’da ki amcam sayılır bende aday olayım diyerek siyasette yer almanız zor. Sadece Ak Parti’de değil Ülkede siyaset değişiyor. Yerel seçimler artık daha zorlu geçecek sebebi ise yeni Başkanlık modeli.

Dost acı söyler;

Potansiyeli olmayan, akademik kariyeri Türkiye siyasetini kaldırmayan ve halkta karşılığı olmayan isimler bir zahmet kulis yapmaktan vazgeçsin. Geçtiğimiz süreçte iktidara yakın bir anket firmasının yerel bazda yöneticilerden memnuniyet araştırması yapmasının tek sebebi de bu olsa gerek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL