Tarih Külliyatı Olarak Yerini Aldı

Gençlerimize Tarih Bilinci Kazandırmak İçin Sempozyumlara Başladık Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında 6’ncısı gerçekleştirilen Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu” Kitap Lansmanı ve Kara Fatma Tiyatro Gösterimi SDKM’de..

Tarih Külliyatı Olarak Yerini Aldı

Gençlerimize Tarih Bilinci Kazandırmak İçin Sempozyumlara Başladık

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında 6’ncısı gerçekleştirilen Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu” Kitap Lansmanı ve Kara Fatma Tiyatro Gösterimi SDKM’de yapıldı. Lansmanın ardından Kocaeli Şehir Tiyatroları tarafından Milli Mücadele kahramanlarımızdan Kara Fatma’yı konu edinen tiyatro oyununun gösterimi yapıldı. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın “ Gençlerimize tarih bilinci kazandırmak, onları tarih ile barıştırmak için tarih sempozyumlarına başladık. Çocuklarımıza ve gençlerimize geçmişini daha iyi anlamaları için kendi tarihimizden rol modeller de üreteceğiz” dedi.

 

SOSYAL MESAFEYE UYULDU

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı eğitmenleri tarafından müzik dinletisi ile karşılanan konuklar sosyal mesafe kurallarının uygun olarak SDKM’ye alındı. Salonda yine sosyal mesafeye uygun olarak oturan konuklar İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda sempozyum düzenleme kurulu adına söz alan Prof. Dr. Haluk Selvi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmalarını dinledi. Konuşmaların ardından Başkan Büyükakın tarafından Kent Dokümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk’e Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu bildiri özetleri kitabı takdim edildi.

 

GENÇLERİMİZE TARİH BİLİNCİ KAZANDIRMAK İÇİN SEMPOZYUMLARA BAŞLADIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın konuşmasında “Gençlerimize tarih bilinci kazandırmak, onları tarih ile barıştırmak için tarih sempozyumlarına başladık. Çocuklarımıza ve gençlerimize geçmişini daha iyi anlamaları için kendi tarihimizden rol modeller de üreteceğiz. Bu konuda çizgi filmler, romanlar, tiyatro oyunları yapılacak” ifadelerini kullandı.

Kitabın lansmanı vesilesiyle ismi anılması gereken birçok milli mücadele kahramanımızla birlikte Fatma Seher hanımın mutlaka isminin anılması gerektiğini belirten Başkan Büyükakın; “Bu cennet vatanı bizlere armağan ettikleri için başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ondan evvel ve hala bu toprağa gözünü kırpmadan düşen vatan evlatlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Onları bu vesile ile anmak, isimlerini unutturmamak bizlerin boynunun borcudur. Kendi tiyatromuzun oyunu ile böyle bir günde bir arada olmak ayrı bir gurur vesilesi”   dedi.

AKADEMİ VE BÜYÜKŞEHİR ARASINDA UYUM

6 yıldır devam eden Tarih Sempozyumlarının akademi ile Büyükşehir Belediyesinin uyum içerisinde çalışmasının bir örneği olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haluk Selvi, sempozyumların 17,18 ve 19. ciltlerinin Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu sonrası ortaya çıkarıldığını her sempozyum sonrası 3’er ciltlik sempozyum kitabı oluşturulduğunu belirtti. Selvi “Kalite olarak en üst seviye olan bu eserler akademik makalelerde atıf alıyor. Sempozyumlar bizim için bir tarih ve kültür okulu oldu. Bu çalışmalar şehrin kültürü için yeni kapılar açtı” ifadelerini kullandı.

 TARİH KÜLLİYATI OLARAK YERİNİ ALDI

Kocaeli’nin tarihi ve kültürel değerlerini yeni nesillerle buluşturarak, milli ve manevi değerlere dayalı bir tarih şuuru oluşturma hedefiyle elde edilen tebliğlerin basımı gerçekleştirilerek diğer sempozyum kitapları gibi tarih külliyatı olarak kaynak eser olarak yerini aldı.

 205 AKADEMİSYENDEN 156 BİLDİRİ

2019 yılında gerçekleştirilen Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda ülkemizin çeşitli üniversitelerinden, kamu kurum kuruluşlarından, uluslararası akademik çevrelerden 205 akademisyenin katılımlarıyla 156 bildiri sunuldu. Sunulan bildirilerden oluşan kitap basımı gerçekleştirildi.

 KARA FATMA TİYATRO OYUNU İZLENDİ

Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu’nda sunulan bildirilerden oluşan kitaplar protokol üyeleri, akademisyenler, STK temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı lansman programıyla tanıtıldı. Milli Mücadele kahramanlarımızdan Kara Fatmayı konu edinen Kara Fatma Tiyatro Oyununun izlenmesinin ardından davetlilere Milli Mücadelede Servetiye Cephesi ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumu kitabı hediye edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL