Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Tarihçi Şükür Büyükakın’ı bilgilendirdi | Kocaelide Bugün

Tarihçi Şükür Büyükakın’ı bilgilendirdi

Tarihçi Rıdvan Şükür, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanını ziyaret etti      Tarihçi Rıdvan Şükür,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tahir Büyükakın’ı makamında ziyareti sırasında son yayınlanan iki kitabını imzaladı. Gebze çevresinde kırsal yerleşim..

Tarihçi Şükür Büyükakın’ı bilgilendirdi

Tarihçi Rıdvan Şükür, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanını ziyaret etti   

  Tarihçi Rıdvan Şükür,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tahir Büyükakın’ı makamında ziyareti sırasında son yayınlanan iki kitabını imzaladı. Gebze çevresinde kırsal yerleşim ve Kocaeli üzüm bayramları ve Bağcılık” adlarını taşıyan iki kitabı hakkında başkanı bilgilendirdi. 

Tarihçi Rıdvan Şükür, ziyareti sırasında imzaladığı ilk kitabı İstanbul piyasasına en iyi sofralık üzüm çeşitlerini sunan Kocaeli bağcılarının çalışmalarını ve Kocaeli üzüm bayramları ele alıyor. İkinci kitabı ise 1987 yılına kadar Gebze’nin mülki sınırları içinde kalan köyleri inceliyor.

Her iki kitabını başkana tanıtan şükür, içerikleri hakkında Başkan Dr. Tahir Büyükakın’ı bilgilendirdi.

Şükür’ün 2020 son günleri yayınlanan Kitabı; Kocaeli üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor, üzüm çeşitleri hakkında bilgiler veriyor. Gebze çevresinde kırsal yerleşim kitabı daha çok Gebze köylerinin Cumhuriyet dönemi yaşantısını ele alıyor çevre hakkında istatistiki bilgiler sunuyor.

İlk üzüm bayramı o yıllarda Gebze Kazasının bir köyü durumunda olan Hereke’de 1938 yılında kutlanmıştı.  Daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti.

Bayramlarını düzenleyen Kocaeli Valiliğinin üzümün iktisadi ve sosyal hayat içinde önemini bilerek bu üzüm bayramları kutlama geleneği yıllarca canlı tuttuğunu söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL