Tarihçi Şükür, İzmit’in Kulfallı köyünde imza günü düzenledi   

Tarihçi Rıdvan Şükür, “Kocaeli Üzüm bayramları ve bağcılık” kitabının ikinci imza gününü İzmit’in Kulfallı köyünde düzenledi. Kulfallı muhtarı Yüksel Oğuz tarafından davet edilen Şükür, kitabın hazırlık aşamasında tanıştığı eski bağcılara..

Tarihçi Şükür, İzmit’in Kulfallı köyünde imza günü düzenledi   

Tarihçi Rıdvan Şükür, “Kocaeli Üzüm bayramları ve bağcılık” kitabının ikinci imza gününü İzmit’in Kulfallı köyünde düzenledi.

Kulfallı muhtarı Yüksel Oğuz tarafından davet edilen Şükür, kitabın hazırlık aşamasında tanıştığı eski bağcılara ve köylülere kitabını imzaladı. 

 

Geçmişte düzenlenen Kocaeli üzüm bayramlarında balbal ve yapıncak üzümlerinin en iyilerini yetiştiren ve bu alanda derece giren Kulfallı köyü bağcılarının çocukları ve torunları ile imza gününde birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Şükür, kitap hazırlık aşamasında bilgilerini paylaşan ve kendisine yakın ilgi gösteren Kulfallı bağcılarına teşekkür etti.

Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapılmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti. Bu üzüm bayramları Hereke ve Eskihisar dışında Değirmendere ve İzmit’te de kutlanmıştı. Geçmişte bölgenin en iyi üzümlerini yetiştiren köyler arasında özel bir yeri olan Kulfallı da  günümüzde azda olsa bağlarda üzüm yetiştiriliyor.

 

Şükür; günümüzde artık kutlanmayan ve unutulmaya yüz tutan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kültürünü gün ışığına çıkarıp, hatırlatmayı hedeflediğini söyledi. Rıdvan Şükür’ün ayrıca Çayırova teknik bahçıvanlık okulu ve Gebze çevresinde kırsal yerleşim adlarında yayınlanmış iki kitabı daha bulunuyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL