Tarihçi Şükür Ziyaretlerine Devam Ediyor

Tarihçi Rıdvan Şükür, Çayırova Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğünün misafiri oldu      Tarihçi Rıdvan Şükür,  Tarım orman Bakanlığı,  Çayırova Tohum Sertifikasyon Test müdürü Ünal Balta’yı makamında ziyaret ederek,  en son olarak çıkan “Kocaeli üzüm bayramları..

Tarihçi Şükür Ziyaretlerine Devam Ediyor

Tarihçi Rıdvan Şükür, Çayırova Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğünün misafiri oldu  

   Tarihçi Rıdvan Şükür,  Tarım orman Bakanlığı,  Çayırova Tohum Sertifikasyon Test müdürü Ünal Balta’yı makamında ziyaret ederek,  en son olarak çıkan “Kocaeli üzüm bayramları ve Bağcılık”  kitabını imzaladı

 

Çayırova Tohum sertifikasyon Test Müdürlüğü ziyareti sırasında, yeni çalışmaları hakkında Ünal Balta’ya bilgi veren Tarihçi Şükür, ayrıca kitaba konu olan Kocaeli üzüm bayramları hakkında bilgilendirdi.

 

Şükür’ün son kitabı, üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor, üzüm çeşitleri hakkında bilgilendiriyor. 1938 ve 1939’lu yıllardan başlayarak kutlanan üzüm bayramlarında düzenlenen en iyi üzüm yarışmalarında derece alan bağcılar dışında, belge niteliğindeki çok sayıdaki fotoğraf ve belge kitap içinde yer alıyor.

 

Çayırova tokum sertifikasyon test müdürlüğü ve Gebze Teknik üniversitesinin de içinde olduğu arazi üzerinde 1943-1985 yılları arasında 4027 dönüm arazi üzerinde Çayırova Teknik Bahçıvanlık Okulu faaliyet göstermiş, buradan yüzlerce eğitimli bahçıvan yetişmişti. Rıdvan Şükür’ün ilk kitabı bu okulun tarihçesini ele alıyor. Bugüne kadar bölge tarım tarihine katkı sunan üç kitabı yayınlan Şükür’ün Ziyaret nedeniyle Çayırova Tohum sertifikasyon test müdürü, nazik ziyareti nedeniyle Şükür’e teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL