Tarihçi Şükür’den Kültür Müdürü Taşdelen’e Ziyaret

Kocaeli il Kültür Müdürü, Tarihçi Şükür’ü ağırladı    Tarihçi Rıdvan Şükür,  Kocaeli il kültür müdürü Fatih Taşdelen’i ziyareti sırasında yaptığı çalışmalar hakkında il müdürünü bilgilendirdi, yakın zamanda çıkan ve bölgenin tarım tarihine..

Tarihçi Şükür’den Kültür Müdürü Taşdelen’e Ziyaret

Kocaeli il Kültür Müdürü, Tarihçi Şükür’ü ağırladı 

 

Tarihçi Rıdvan Şükür,  Kocaeli il kültür müdürü Fatih Taşdelen’i ziyareti sırasında yaptığı çalışmalar hakkında il müdürünü bilgilendirdi, yakın zamanda çıkan ve bölgenin tarım tarihine ışık tutan “Kocaeli üzüm bayramları ve Bağcılık”  kitabını imzalayarak hediye etti.

 

Tarihçi Rıdvan Şükür, ziyareti sırasında 1970’li yıllara kadar İstanbul piyasasına en iyi sofralık üzümleri sunan Gölcük – Saraylı,  Gebze- Tavşancıl ve İzmit Kulfallı bağcılarının o dönem içinde yaptıkları çalışmalar ve üzüm bayramları hakkında Kocaeli İl kültür ve Turizm müdürünü bilgilendirdi.

Gölcük, Gebze ve İzmit bağcılarının yaşantılarından izler sunan kitap üzüm yetiştiren bağcı ailelerden temin edilen fotoğraflarla zenginleştirilmiş.

1938 ve 1939’lu yıllardan başlayarak kutlanan üzüm bayramlarında düzenlenen en iyi üzüm yarışmalarında derece alan bağcılar dışında, belge niteliğindeki çok sayıdaki fotoğraf ve belge Şükür’ün Kocaeli üzüm bayramları kitabı içinde yer alıyor. Şükür’ün Kitabı; üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor, üzüm çeşitleri hakkında ayrıntılı bilgi veriyor. İlk üzüm bayramı Günümüzde Körfez ilçesinin bir mahallesi olan o günlerde Gebze Kazasının bir köyü durumunda olan Hereke’de 1938 yılında kutlanmıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL