Genel Güncel Manşetler Surmanset Yaşam

Tek yön uygulamasına Esnaftan Tepki

Çayırova Adnan kahveci caddesi esnafından yöneticilere haklı tepki! Çayırova’nın en işlek caddesi olan Fatih caddesinin devamı olarak da bilinen Adnan Kahveci caddesi geçtiğimiz günlerde hiçbir bilgi ve bildiri yapılmadan tek..

Tek yön uygulamasına Esnaftan Tepki

Çayırova Adnan kahveci caddesi esnafından yöneticilere haklı tepki!

Çayırova’nın en işlek caddesi olan Fatih caddesinin devamı olarak da bilinen Adnan Kahveci caddesi geçtiğimiz günlerde hiçbir bilgi ve bildiri yapılmadan tek yön yapılmıştı. Tek yön yapılan Adnan Kahveci Caddesi ve mecburi istikametlerin bilinmemesinden dolayı pek çok kazalar olmuştur.

Vatandaş ve bölge esnafı bu uygulamaya anlam veremiyor!
Yapılan bu uygulamanın hiçbir şekilde açıklık getirilmeden yapılıyor olmasına vatandaş ve bölge esnafları bir anlam veremediklerini sözlemektedirler. Yapılan uygulamaların adeta “biz yaptık oldu” mantığı taşıdığı ve bu konudan çok rahatsız olduklarını belirtilmektedir.

Yöneticiler halkın sesine kulak vermeli!
İlçede pekçok uygulama devreye alınıp sonra iptal edildi. Fatih caddesinin trafiğe kapatılması konusunda da kendi aldıkları kararı kendileri kaldıran belediye, Adnan Kahveci caddesindeki tek yön uygulamasını yapmadan önce de halk ve bölge esnafıyla yapılacak bir iletişim görüşmesi sonucunda bu kararlar alınmalıydı.

Sandıklar Seçimden Seçime Olmamalı!
Yöneticilerin halkın istediğini yaptığı ve sosyal belediyeciliğe Tuzla Belediyesi çok iyi bir örnektir. Belediye başkanı Dr. Sadi Yazıcı pek çok uygulamasında halk ne diyorsa onu yapıyor. Halkı ilgilendiren konularda halk katılımının yoğun olduğu günlerde oy sandıkları konulup halktan görüş alınıyor olması örnek bir davranıştır.

Kim Hancı Kim Yolcu?
Günümüzde hancının fikir ve düşünceleri değil yolcunun fikir ve düşünceleri önemsenir olmuş. Sahi burada kim hancı kim yolcu? Mülki idare bu kadar basit mi?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL