TMO İzmit Akmeşe Fındığını Neden Almıyor?

İYİ Partili Türkkan İzmit’teki Fındık Üreticilerinin Sesi Oldu İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı. Üreticilerin Taban Fiyatının Altında Ürünlerini Verecekleri Çağrısı..

TMO İzmit Akmeşe Fındığını Neden Almıyor?

İYİ Partili Türkkan İzmit’teki Fındık Üreticilerinin Sesi Oldu

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Üreticilerin Taban Fiyatının Altında Ürünlerini Verecekleri Çağrısı Bakanlığınız Tarafından Dikkate Alınacak Mı?

Önergesinde;

“TMO, üreticilerden fındık alımına devam etmekte, ürününü veren üreticilerin hesaplarına fındık bedellerini de yatırmaktadır; ancak Kocaeli İzmit Akmeşe Bölgesi’ndeki fındık üreticileri sıkıntı yaşamaktadır.” diyen Türkkan, “Yıllık 17 bin ton fındık ürettikleri halde TMO tarafından fındıklarının alınmadığını ifade eden üreticiler, gerekçe olarak destekleme almamalarının kendilerine söylendiğini belirtmektedir. TMO’ya ürünlerini veremedikleri için ellerinde mahsul kaldığını ifade eden üreticiler, belirlenen taban fiyattan aşağı da fındıklarını verebileceklerini söylemektedir.” diye yazdı.

İşte Türkkan’ın soruları:

1-İzmit Akmeşe Bölgesi’nde yıllık üretim 17 bin ton olmasına rağmen TMO tarafından neden fındık üreticilerinden alım yapılmamaktadır?

2-Üreticilere ifade edildiği gibi destekleme almamaları nedeniyle mi ürünleri alınmamaktadır?

3-İzmit Akmeşe Bölgesi’nde 17 bin ton üreten fındık üreticisi neden destekleme alamamaktadır?

4-Fındık üreticilerine destekleme neye göre verilmektedir?

5-Kocaeli’nin tüm ilçeleri dikkate alındığında fındık üreticilerine verilen destekleme nasıldır?

6-Bu seneye kadar TMO’ya fındıklarını verebildiklerini, bu yıl mahsulleri kabul edilmediği için ürünlerinin ellerinde kaldığını ifade eden üreticilerin taban fiyatının altında ürünlerini verecekleri çağrısı Bakanlığınız tarafından dikkate alınacak mıdır?

7-Destekleme alamayan ve ürünleri ellerinde kalan üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Bakanlık olarak herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL