Toplu Sözleşme Öncesi Toplantı

Çeker: Sarı değil, mor sendika Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube ilçe ve İş Yeri Temsilcileri ile Toplu Sözleşme Öncesi Toplantı yaptı. Başkan Çeker toplantı da yaptığı konuşmada, “ Malum-Sen’e sarı..

Toplu Sözleşme Öncesi Toplantı

Çeker: Sarı değil, mor sendika

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube ilçe ve İş Yeri Temsilcileri ile Toplu Sözleşme Öncesi Toplantı yaptı. Başkan Çeker toplantı da yaptığı konuşmada, “ Malum-Sen’e sarı sendika diyorduk. Çalışanları hep yarı yolda bıraktığı için sarı bile değil, mor sendika olmuştur.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker Toplu sözleşmeye hazırlık için ilçe ve İş Yeri Temsilcileri toplantısını dün Darıca Derin Liman Cafede gerçekleştirdi. Toplantıya Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sultan Kılınç, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nurşen Erel, Gebze İlçe Temsilcisi Kadriye Levent, Dilovası İlçe Temsilcisi Ahmet Kaya, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Baş Temsilcisi Abdurrahman Pınar, işyeri temsilcisi Elvan Avşar, SBU Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi Baş Temsilcisi Zafer Kurt,  İşyeri temsilci Hasan Çalık, Dilovası Devlet Hastanesi Baş Temsilci Eda Canpolat, Derince Eğitim Araştırma Hastanesinden Ayşe Kiraz, Mesut Gedik ve Murat Uçar’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker yaptığı konuşma da, “ Kamuda görev yapan yaklaşık 2 milyon 759 bin memur ve yaklaşık 12 milyon emekliye 2022 ve 2023 yılında maaşlarına yapılacak zam ve sosyal haklardaki artışın pazarlığı 1-30 Ağustos 2021 tarihinde Kamu İşvereni ile yetkili sendika arasında yapılacak pazarlık sonucu karara bağlanacaktır. Beş dönem toplu sözleşme masasına yetkili sendika olarak oturan Sarı Sendika kamu çalışanlarını yok sayarak kamu iş verinin yanında yer almış memurları ve emeklileri hep yarı yolda bırakmıştır. Enflasyonun altında zamlara imza atarak memurları ve emeklileri enflasyonun altında maaş zamlarına mahkûm etmiştir” dedi.

Memur geçinemez olmuş almış olduğu maaş her gün erimekte, geçim sıkıntısı çekmekte, emekli açlığa mahkûm edildiğini belirten Başkan Çeker, “Memur ve emeklinin çekmiş olduğu ekonomik sıkıntısının tüm sorumlusu toplu sözleşme masasında çalışanlar adına duruş sergileyemeyen Kamu İş Verenine karşı tavır koyamayarak kamu işverenin kendisine vermiş olduğu rolü oynayan Sarı Sendika sorumludur. Hatta artık sarı bile değil, mor sendikadır. Zaman zaman kamuoyunun önüne çıkarak kamu çalışanları kendisini yetkili sendika olarak belirlediğini toplu sözleşme masasına tek başlarına kendilerinin oturmasını ve kamu iş vereni ile yapacakları pazarlıkta diğer sendikaların olmaması gerektiğini ifade etmekteydi” dedi.

Başkan Çeker, “ Sarı Sendikanın genel başkanın yapmış olduğu bu açıklama akla ziyandı. Amacı Toplu Sözleşme masasındaki acziyetlerine kimsenin şahit olmaması ve masada kamu çalışanlarının değil, Kamu işverenin temsilciliğini yaptıklarını diğer sendikaların kamuoyuna anlatmamalarını sağlamaktı. Toplu Sözleşme günü yaklaştıkça Sarı Sendika Genel Başkanı söylemlerini değiştirerek, Toplu sözleme masasında gözlemci olacak konfederasyonlara iş birliği teklif etmektedir. Dün bizleri toplu sözleşme masasında istemeyenler, bugün bizlere muhtaç oldu” diyerek tepki gösterdi.

Başkan Çeker konuşmasının son bölümünde ise, “ Sağlık çalışanlarının taleplerinin ortak olması noktasında iş birliği yapabiliriz. Ama Toplu Sözleşme Masasında Kamu İş Vereni ile imzayı atacak Malum-Sen’dir. Bizi günahlarına ortak edemezler. Türk Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının taleplerini ve sıkıntılarını biliyoruz. Tespitlerimizi ve taleplerimizi yakında kamuoyuna açıklayacağız. Sağlık çalışanlarının taleplerinin gerçekleşmesi için her platformda mücadelemizde sürdüreceğiz. Ancak başarısızlıklarına ortam olacağımızı düşünüyorlarsa aldanıyorlar. Biz gücümüzü çalışanlardan alıyoruz ve çalışanlarda artık mor sendikanın bu işi beceremediğini görmektedir. Güç merkezlerinden beslenen malumsenin artık yolun sonu gözükmüştür. Biz çalışanlar adına hak ve menfaatleri yönünde takibimize devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL