Manşetler Surmanset

Törk’ten Gaziler Günü ve İlköğretim Haftası Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 96. yıldönümü olan 19 Eylül..

Törk’ten Gaziler Günü ve İlköğretim Haftası Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 96. yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Yakup Törk mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bağımsızlık savaşımızın ardından kurtarılan yurdumuz ve kurulan Cumhuriyetimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere büyük bir yurt sevgisiyle, yaşamını ülkesine adayan kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir.
Şehitler ve gazilerimiz için bugüne kadar yapılanların onların feda ettiklerinin yerini alması mümkün değildir. Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleri olan, kendileriyle gurur ve onur duyduğumuz şehitlerimizle gazilerimize sahip çıkmak ulusumuzun geçmişine bağlılığının ifadesi olsa da onlar için insan onuruna yakışır yaşam koşulları sunmak adına gereken bütün mücadeleyi vermek, sosyal ve ekonomik durumlarını yeniden gözden geçirmek ve ailelerine sahip çıkmak da toplumsal görevimizdir.
Bu vesileyle, Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılması sonrasında, Millet Meclisi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921′de “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanı verilişinin 96. yıldönümünü kutluyor, tam bağımsız özgür bir Türkiye için, uğruna canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda ise şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizi, Büyük Önderimiz Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine çıkarabilmek ve bu çizgiden kopmadan, ulusça kenetlenerek yolumuza devam edebilmenin yolu, eğitim seviyesi yüksek bir toplum yapısıyla mümkündür.
Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını korumasının güvencesinin Öğretim Birliği ilkesi ile anayasal kuralların uygulanması ve eğitimin lâik niteliğinden ödün verilmemesi olduğu günümüzde Cumhuriyet kazanımlarını, ilke ve devrimlerini yok etmeye kararlı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Çağdaş ve laik eğitim anlayışı ısrarla çökertilip, cihat anlayışı ne yazık ki ders müfredatlarına alınmaktadır. Türkiye’nin mevcut eğitim politikasının temelinde laik-bilimsel eğitim anlayışından çok, eğitim sisteminin iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerine uygun olarak biçimlendirilmek istenmesi vardır. Eğitim müfredatı hazırlanırken bilimsel, demokratik, laik, ve eleştirel düşünen, üretici, çevre bilincini kazanmış, toplumsal sorunlara duyarlı, eleştirel düşünen, sorgulayan, bilgili, kendine güvenen, demokrasiyi özümsemiş,
insan hak ve özgürlüklerini ön planda tutan, eşitlikçi, adalet duygusu gelişmiş bireylerin yetiştirilmesini hedefleyen eğitim programları oluşturulması şarttır. Bu bağlamda Atatürk’ün yolunda bilimin ışığında yeni nesiller yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğu ve tarihimize karşı olan görevimizdir. Atatürk’ün gösterdiği yolda ve onun rehberliğinde yürümeye, üretmeye, çocuklarımız için daha fazla imkan sağlamaya kararlıyız.
Üzerine sorumluluk düşen herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğine olan inancımla; 2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize, ülkenin her köşesinde büyük bir yurt sevgisiyle çalışan, aydınlık geleceğimizi borçlu olduğumuz tüm öğretmenlerimize ve velilerimize başarı ve esenlikler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL