“Tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı   “Emek her zaman kutsaldır ve karşılığı hiçbir zaman ödenemez. Bir ülke ancak emekçileri sayesinde büyür, gelişir ve yaşamaya..

“Tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

 

“Emek her zaman kutsaldır ve karşılığı hiçbir zaman ödenemez. Bir ülke ancak emekçileri sayesinde büyür, gelişir ve yaşamaya devam eder.

 

İşçiler emekçiler alın terlerini sarf edip kimi zaman canlarını ortaya atıp evlerine ekmek götürüyorlar. Eşit gelir dağılımı, eşit haklar için mücadele veriyorlar.

 

Fakat küreselleşen dünyada her geçen gün emeğinin karşılığını alamayan, adil gelir dağılımından yoksun, insanca yaşam hakkı ve çalışma koşulları sağlanamayan emekçi kitlelerin sayısı artıyor.

 

Her şeyi var eden emekçiler yarattıkları dünyadan yeterince pay alamıyorsa gerçek balçıkla sıvanıyor, iyinin üstü kötüyle örtülüyor demektir. Maalesef Türkiye bu mutsuzluğu en derinden yaşayan ülkeler arasında yer alıyor.

 

Yaşam standartları incelendiğinde ülkemizde asgari ücretle geçinmeye çalışan 4 kişilik bir aile ne yazık ki açlık sınırı altında, yoksullukla savaşıyor.

 

Daha da kötüsü; çalışma alanlarında gerekli iş güvenliği tedbirleri yeterince sağlanamayan işçilerimiz maalesef hayatlarını yitiriyor.

 

Emekçilerimiz siyasi düşüncelerini özgürce dile getirdiklerinde ekmeklerinden ediliyor!

 

Bu koşullara rağmen çalışacak iş bulmak da büyük bir sorun. En son açıklanan resmi rakamlara göre işsiz sayısı 4 milyon 362 bin, sendikaların yaptıkları araştırmalara bakarsak gerçek işsizlik 7 milyondan fazla görünüyor. Koronavirüs nedeniyle kapanan iş yerleri dolayısıyla işini kaybeden vatandaşlarımızla birlikte sayı artık çok daha fazla…

 

Bütün bu düzenin içinde hakça bir bölüşüm için mücadele veren, üreten ve yöneten tüm emekçilerimize destek vermek tarihi mirasımızdır. Bizler her zamankinden daha fazla emekçilerimizin temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesine daha yüksek sesle, birlik ve dayanışma içinde, insan onuruna yakışan bir yaşam için dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Özellikle de dünyanın dört bir yanındaki hastanelerde insan hayatı kurtarmak için kendi canlarını hiçe sayarak çalışan sağlık emekçileri başta olmak üzere dünyadaki ve ülkemizdeki tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL