“Turizmin bacasız sanayi olduğunun unutulmaması dileğiyle”

 Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler  27 Eylül Turizm Günü mesajı yayınladı. Çiler “Turizm anlayışının ve bilincinin geliştirilmesi, bu alanda elde edilen bilgilerin paylaşılması ve dünya miraslarının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması..

“Turizmin bacasız sanayi olduğunun unutulmaması dileğiyle”

 Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler  27 Eylül Turizm Günü mesajı yayınladı.

Çiler “Turizm anlayışının ve bilincinin geliştirilmesi, bu alanda elde edilen bilgilerin paylaşılması ve dünya miraslarının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması adına Dünya Turizm Örgütü’ nün önerisi ile 27 Eylül Günü Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Turizm Günü” olarak ilan edilmiştir.

Ülkemiz; tarih boyunca, sanatsal, kültürel ve ekolojik her türlü zenginliği barındırmış dünya turizmine önemli katkılar sağlayan eserlere sahiptir.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca açıklanan verilere göre; ülkemiz yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artışla yaklaşık 11,5 milyar dolar turizm geliri rakamına ulaşmıştır. Yıl sonu tahmini, gelirin 35 milyar doları bulması ve turist sayısının da 35 milyonu aşmasıdır. Açıklanan verilerce, kişi başı harcamanın ise 650 dolara yakın olması turizmin ülkemizdeki önemini bir kez daha vurgular cinsten olmuştur.

Şehrimiz ise; bir çok mirası bünyesinde barındırmaktadır. Eskihisar Kalesi ve yine burada bulunan Osman Hamdi Bey Müzesi, Mimar Sinan’ ın eseri olan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, değerimizin korunması adına yürüttüğümüz çalışmalar sonucu önem kazanan Fatih’in Otağı (Hünkar Çayırı), Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan Yahya Kaptan ve Kartacalı ünlü komutan Anibal’ın anıt mezarı, Sultan Orhan Camii, Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Çoban Mustafa Paşa Hamamı, Demirciler Konağı, Darıca Feneri gibi tarihi değerlerin yanı sıra, Darıca Hayvanat Bahçesi, Bayramoğlu, Eskihisar, Tavşancıl gibi sahil yerleri ve Türkiye’nin ilk 6 Yürüyüş Rotası arasında gösterilen Gebze-Ballıkayalar Tabiat Parkı, şehrimizi turistik ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkarmaktadır.

Bizler de Oda olarak, üyelerimizin ticari hayatının gelişmesine yönelik yaptığımız çalışmaların yanı sıra, bölgemizin sosyo-kültürel gelişimine de katkı sağlayacak çalışmalar yürütmekteyiz. Unutulmaya yüz tutan Gebze’ ye has Gebze Çöreği’ nin arefe günleri dağıtılmasını üstlenmekle beraber, bu lezzetin şehrimize kazandırılması adına patent çalışmaları da devam etmektedir. Özel günlerde yaptığımız paylaşımlarda Gebze’ nin kültürel miraslarını öne çıkarmak adına kullandığımız görsellerin yanı sıra; Darıca’nın doğal güzelliklerinin kamuoyuna tanıtılarak, buradaki sağlık ve deniz turizminin geliştirilmesi adına “DARICA TURİZM BİRLİĞİ” kurulmasına yönelik faaliyetlere de destek vermekteyiz.

Bu düşüncelerle 27 Eylül Dünya Turizm Günü’ nü kutlar, turizmin daha fazla gelişebilmesi için trafik sorununun çözümüne yönelik çalışmaların arttırılması ve turizmin bacasız sanayi olduğunun unutulmaması dileğiyle, başta bu sektörde hizmet veren üyelerimiz olmak üzere tüm turizmcilere işlerinde başarılar dilerim.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL