Türkiye, Bilim Merkezine akın etti

Gebze Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği “Sanayi ve Teknoloji Zirvesi” kapsamında 13 farklı ilden Kocaeli’ne gelen lise öğrencileri, Kocaeli Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.  Merkez’deki 200’e yakın bilim düzeneğini inceleyen çoğunluğu meslek liseli öğrenciler,..

Türkiye, Bilim Merkezine akın etti

Gebze Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği “Sanayi ve Teknoloji Zirvesi” kapsamında 13 farklı ilden Kocaeli’ne gelen lise öğrencileri, Kocaeli Bilim Merkezi’ni ziyaret etti.  Merkez’deki 200’e yakın bilim düzeneğini inceleyen çoğunluğu meslek liseli öğrenciler, alana hayran kaldı. Bilim Merkezi’ni 3 gün boyunca bin 225 misafir öğrenci ziyaret etti. 

 Kocaeli’ne teknoloji zirvesi için gelen öğrenciler, 3 günlük programla gruplar halinde Bilim Merkezi’ndeki düzenekleri ve atölyeleri inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler eski SEKA Fabrikası’nın restore edilerek bir bilim merkezine dönüştürülmesine büyük ilgi gösterdi.

DÜZENEKLERİ VE ATÖLYELERİ İNCELEDİLER

Öğrenciler, algı ve gerçeklik, dinamik dünya sergilerindeki bilimsel yasaların oluşma sürecini gözlemleyerek deneyimledi. Meslek lisesi öğrencileri, Kocaeli Bilim Merkezi’nde özel tasarlanmış 200’e yakın deney düzeneğini de inceledi. Bilimsel Atölyeleri gezen öğrenciler, optik illüzyon, yanardağ modeli, hücre modeli gibi birçok düzenek hakkında da yetkililerden bilgi aldı.

SANAYİ 4.0 MUCİT LABORATUVARI

Türkiye’ de ilk kez Kocaeli Bilim Merkezi’nde uygulanan bir laboratuvardır. Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK, INTEL ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kurulmuştur. Yazılım, Kodlama ve 3D Yazıcı eğitimleri her yaştan gruplara verilmektedir. Amaç olarak kendi akıllı sistemini üreten, kendi dronunu yapan nesiller yetiştirmek hedeflenmektedir. Aylık belirli saatler ve kur sistemi oluşturularak katılım sertifikaları verilmektedir. Ayrıca projenin okullarda yaygınlaştırılması için Öğretmen Eğitimleri de verilmektedir.  Özellikle bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredata kodlama derslerini eklemesiyle birlikte çevre civar illerden de ciddi talep görmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL