“Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır”

  Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla  Açıklamada Bulundu. “İmkansız görülen bir zaferin kazanıldığı ve bizlere emanet edilen en büyük hediye olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96…

“Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır”

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla  Açıklamada Bulundu.

“İmkansız görülen bir zaferin kazanıldığı ve bizlere emanet edilen en büyük hediye olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünü coşku ve heyecan içerisinde karşılıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Birinci Dünya Savaşı sonrası topraklarımızı işgal eden kuvvetlere karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Mücadelemizi başlatarak, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun ardından, kadını erkeği büyük çabalarla imkansızları aşmış, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’imiz ilan edilmiştir.

Olağanüstü fedakarlık ve kahramanlık örneği gösterilerek eşsiz bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşının neticesinde, vatan topraklarımızın üzerinde bağımsız yaşama iradesinin oluştuğu Cumhuriyetimizin kuruluşu, Türk Milletinin güçlü yarınlara ulaşma gayretinin en önemli kanıtıdır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kurulan; milletimizin doğasına en uygun yönetim şekli, her dönemde rehberimiz olan Cumhuriyetimize Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün de dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır” bilinciyle, bizler genç nesilleri bu yolun ışığında aydınlatmalı, geleceğe ümitle bakmamızı sağlamalıyız.

29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi sonsuz emekleri ve eşsiz fedakarlıklarıyla kuran başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anar; Cumhuriyetimizin 96. Yaşını ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlarım.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL