“Türkiye Ortalamasının Üzerinde Büyüme Performansı”

Kocaeli; Güçlü Üretim Altyapısı, Lojistik Avantajları ve Nitelikli İnsan Kaynağıyla Ülkemizin En Dikkat Çekici Rol Modellerinden Birisi   Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimizi gelen Hazine ve Maliye..

“Türkiye Ortalamasının Üzerinde Büyüme Performansı”

Kocaeli; Güçlü Üretim Altyapısı, Lojistik Avantajları ve Nitelikli İnsan Kaynağıyla Ülkemizin En Dikkat Çekici Rol Modellerinden Birisi

 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ilimizi gelen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, “Kocaeli İş Dünyası Buluşması” programına katılarak, iş dünyasının talep ve sorunlarını dinledi.

 Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Sami Çakır, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Saffet Sancaklı; Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Bayram, ilçe belediye başkanları, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Organize Sanayi Bölgelerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun konuşmalarının ardından; ülkemizde yaşanan yangın ve sel felaketlerinden etkilenen tüm vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek sözlerine başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yaptığı konuşmalarında; Bugün sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Konuşmamın hemen başında; son dönemde orman yangınları ve sel felaketleri sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu afetlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yangın ve sel felaketleri esnasında olduğu gibi, sonrasında da hayatın normale dönebilmesi ve yaraların sarılabilmesi için her neye ihtiyaç varsa tüm kaynaklarımızla vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. El birliğiyle bu zorlu zamanların da üstesinden geleceğiz.

 

Kocaeli, Son 15 Senede, Türkiye Ortalamasının Üzerinde Bir Büyüme Performansına İmza Attı

Kocaeli’de üretim çeşitliliğinin olduğunu vurgulayan Bakan Elvan; “Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak; üretime, ihracata ve istihdama can verenlerin, yani ekonomide çarkları döndürenlerin yanında olmaya büyük gayret gösteriyoruz.  Ayrıca, sağlıklı kararlar için; ekonomideki gelişmeleri yerinde gözlemlemenin, ihtiyaçları sahada tespit etmenin ve karşılıklı istişarelerde bulunmanın değerini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle, ayrıcalıklı bir öneme sahip saha ziyaretlerimize büyük önem veriyoruz. Kocaeli; güçlü üretim altyapısı, lojistik avantajları ve nitelikli insan kaynağıyla ülkemizin en dikkat çekici rol modellerinden birisi. Burada üretim çeşitliliği var. İnovasyon ve yüksek katma değer var. Gözü pek ve cesaretli girişimciler var. İşte tüm bu faktörlerin birleşmesi sayesinde Kocaeli, son 15 senede, Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme performansına imza attı. Bu büyümenin sürükleyici gücü ise yaklaşık 4 kata yakın artan ihracat hacmi oldu. Oluşturduğunuz eko-sistem, neredeyse mükemmele yakın işliyor. Sürdürülebilir büyüme ve kalkınma noktasında Kocaeli’nin başarısı pek çok ilimize ilham verecek nitelikte. Bugün sizlerle gerçekleştireceğimiz istişarelerin, önümüzdeki dönem politikaları açısından son derece müspet sonuçlar doğuracağına inanıyorum.

En Yenilikçi Fikirlerin Silikon Vadisinden Değil, Kocaeli’deki Bilişim Vadisinden Çıkmaması İçin Hiçbir Engel Yok

Genç girişimcilerimizin dünyada adlarından söz ettirecek işlere imza attıklarını belirten Bakan Elvan; “Şunu çok net görebilmek gerekiyor. İş dünyamızın vasıfları ve kabiliyetleri çok yüksek. Gencecik girişimcilerimiz, dünyada da adlarından söz ettirecek işlere imza atıyorlar.  Küresel piyasaların yakından takip ettiği basın organları bile Türk girişimcilerinin başarılarından bahsediyor. Biz yeter ki kendimize güvenelim, yeter ki şevkimizi hiç kaybetmeyelim. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem bulunmuyor. En yenilikçi fikirlerin Silikon Vadisinden değil, Kocaeli’deki Bilişim Vadisinden çıkmaması için hiçbir engel yok. Türkiye, üretim ve inovasyon kabiliyetleriyle rakipsiz bir Bölgesel Üs olabilir. Bunu başaracak vizyona, enerjiye ve altyapıya fazlasıyla sahibiz. Biz kamu tarafı olarak; reel sektörün önünü açacak, belirsizliği azaltacak ve karşılaşabileceğiniz pürüzleri giderecek tüm adımları atmaya devam edeceğiz. Bu süreçte sizlerle iş birliği ve fikir alışverişi yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Kapılarımız sonuna kadar açık. Sorunlarınızı, görüşlerinizi ve en önemlisi de bunlara ilişkin çözüm önerilerinizi bekliyoruz. Ben bu vesileyle sözlerimi noktalarken; bugünkü toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, her birinize katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan konuşmalarının ardından sanayici ve iş insanlarının sorun ve taleplerini dinledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL