Türkkan: Gebze’de Amatör Sporculuğa Darbe

Metro İstasyonu Bahane Arazisi Şahane Yapımı devam eden Gebze – Darıca Metro Projesi inşaatı güzergahında yer alan Gebze Metin Oktay Stadı’nın yıkımına başlandı. Yıkım ve ardından yaşanacak mağduriyetler ise İYİ..

Türkkan: Gebze’de Amatör Sporculuğa Darbe

Metro İstasyonu Bahane Arazisi Şahane

Yapımı devam eden Gebze – Darıca Metro Projesi inşaatı güzergahında yer alan Gebze Metin Oktay Stadı’nın yıkımına başlandı. Yıkım ve ardından yaşanacak mağduriyetler ise İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından Ankara’da meclis gündemine taşındı.

 

Türkkan: Gebze’de Amatör Sporculuğa Darbe

Yıkımla ilgili soru önergesi veren Türkkan, metro istasyonu için stadın oldukça geniş bir alan olduğunu, istasyon inşaatı bitince Stadın yeniden projelendirerek kullanabileceğini ancak bunun neden tercih edilmediğini sordu.

Türkkan önergesinde 2 yıldan beri metro inşaatının yapılacağının bilinmesine rağmen, alternatif bir stad yapılmadığını, amatör kulüplerin ve sporcuların Kirazpınar’daki top sahasına sürüldüğünü belirtti.

Amatör kulüplerin ekonomik olarak zaten zorda, sporcuların ise maddi şartlarının zaten ortada olduğunu belirtti. Türkkan, kulüplerin ve sporcuların Kirazpınar’da faaliyet göstermesinin sürekliliğinin olmadığını, bunun hem maliyet hem de ulaşım açısından mümkün olmadığını açıkladı.

 

Gençler Spor Mu Yapsın? Nargile Kafelerde Mi Takılsın?

İYİ Partili Türkkan ayrıca belediyenin adres olarak kulüp ve sporculara Kirapınar’ı adres göstermenin kolay olduğunu, asıl meselenin oraya gitmenin, antrenman ve müsabaka yapmanın sürdürülebilir olmadığını ve belediyenin kulüp ve sporculara destek ve imkan sağlaması gerektiğini vurguladı. Türkkan aksi durumda Gebze’de amatör sporun biteceğini ve kulüplerin kapanma tehlikesi yaşayacağını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL