Türkkan, hem uyardı hem de çözüm sundu

PATATES MÜMESSİLİNDEN BAKAN YAPARSAN 10 LİRAYA YERSİN Tarımda kendi kendine yeten bir ülke konumundayken 17 yıldır yanlış uygulanan politikalar yüzünden dışa bağımlı hale gelen Türkiye’de hem istihdam sorununu çözmesi, hem..

Türkkan, hem uyardı hem de çözüm sundu

PATATES MÜMESSİLİNDEN BAKAN YAPARSAN 10 LİRAYA YERSİN
Tarımda kendi kendine yeten bir ülke konumundayken 17 yıldır yanlış uygulanan politikalar yüzünden dışa bağımlı hale gelen Türkiye’de hem istihdam sorununu çözmesi, hem de ithal edemediği zaman kıtlık riskiyle karşı karşıya kalmaması için İyi Partili Türkkan meclis genel kurulunda hem hükümeti uyardı hem de çözüm sundu.

EL TURCO BAŞARDIYSA ANADOLU’DA ZATEN BAŞARIR
İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hükümetin ve özellikle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin tarım politikalarını meclisteki konuşmasında sert bir dille eleştirdi. Türkkan, Bakan Pakdemirli hakkında “Sadece ve sadece soyadı “Pakdemirli” diye bir patates fabrikasının mümessilini getirirseniz, patatesi, soğanı 10 liradan alır bu millet” ifadelerini kullandı.
Türkkan mecliste önerdiği üretim modeli için Brezilya’dan da örnek verdi. Brezilya’nın kalkınması hakkında konuşan türkkan; “Hatırlayın Brezilya’yı, batan bir ekonomiyi sadece tarımla kaldırdı. “El Turco” diye -kendisini cesaretinden dolayı öyle çağrılmasını isteyen- bir Merkez Bankası Başkanı getirdiler, ülkesine şunu tavsiye etti: “Balkondaki saksılarını dahi ekin.” On sene sonra o iflas etmiş Brezilya ekonomisi şu anda dünyada en çok tarım ürünü ihraç eden ilk 10 ülkeden birisi oldu, şu anda da gelişmekte olan ülkelerin arasında 1’inci sıraya yerleşti. Böyle bir fırsat bizim önümüzde var ama siz içeride birileriyle didişmekten, birilerine iftira atmaktan, birilerine kumpas kurmaktan doğru bir şey düşünmeye fırsat bulamıyorsunuz. Enerjinizi bu işlere yatırırsanız inanıyorum ki becerebilirsiniz, biz de destek oluruz.” dedi.

AK PARTİ’DE O MEZİYET YOK AMA TÜRKİYE’DE VAR
Tarımsal uygulamaları yüzünden hükümeti de eleştiren İyi Partili Türkkan, tarımda makro planlar yapılması gerektiğini, Ak Parti’de bunu yapabilecek kadrolar olmasa bile bunun için ehil kadroların Türkiye’de olduğunu belirtti. İyi Partili Türkkan; “Tarımda giderek dışa bağımlı hale gelen Türkiye’de çiftçilerin üretimden vazgeçmesiyle beraber işsizlikteki artışada dikkat çeken Türkkan; “Türkiye’nin çok önemli bir fabrikası var ve her ilde var o fabrika, biliyor musunuz, her ilde, her ilçede, her köyde o fabrika var. Türkiye’nin toprağı var. Türkiye’nin o fabrikada çalışacak makineleri var. Genç nüfusu var, çalışacak, dinamik bir genç nüfusumuz var. Gelin, tarımı bu ehil olmayan ellerden kurtarın. Türkiye’de çok ciddi bir tarım makroekonomik planı yapın, insanları yerinde istihdam edin, ekin, biçin, üretin, satalım, Türkiye kendi kendine kalkınsın, hiç kimseye de muhtaç olmasın. Fabrika hazır, makine hazır. Bunu devreye alabilecek, bunu sisteme alabilecek ciddi bir vizyona ihtiyacı var.” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL