Güncel Spor

Ufuk Koçak Rekor Denemesinde Başarılı Oldu

17 Ağustos depreminde 3 gün enkaz altında kalan ve iki bacağını kaybeden Ufuk Koçak, depremin yıldönümünde rekor için daldı. Engelliler Serbest Dalış Rekoru’nu 30 metreye çıkartmak için dalan Koçak, denemesini..

Ufuk Koçak Rekor Denemesinde Başarılı Oldu

17 Ağustos depreminde 3 gün enkaz altında kalan ve iki bacağını kaybeden Ufuk Koçak, depremin yıldönümünde rekor için daldı. Engelliler Serbest Dalış Rekoru’nu 30 metreye çıkartmak için dalan Koçak, denemesini başarıyla tamamlayarak kendisine ait 22 metrelik rekoru geliştirdi.

Geniş bir kalabalık kitlesinin takip ettiği rekor denemesine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar ilgiyle takip ettiler.
Botla açıktaki tekneye çıkan Koçak, son hazırlıklarını ve nefes egzersizlerini tamamlamasının ardından, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonunun (CMAS) su altı ve su üstündeki uluslararası gözlemcileri nezaretinde, 3 gün kaldığı enkaz altındaki her 24 saat için 10 metre su altına inerek “dünya değişken ağırlık serbest dalış” rekorunu geliştirdi.

Rekor Denemesi Başarılı Bir Şekilde Gerçekleşti
Ülkemizin ilk engelli dalış eğitmeni olan Koçak, kaya tırmanışı ve rüzgâr sörfü gibi pek çok doğa sporunu da başarıyla yapıyor. ‘Ufuk Engel Tanımaz’ sloganıyla katıldığı Dünya Sualtı Sporları Federasyonu’nun organizasyonlarında dünya serbest dalış rekorları elde eden Koçak, bu kez hayatını değiştiren depremi ve kaybettiklerini hatırlatmak için yeni bir rekora imza atmak için 30 metreye dalarak bu hayalini gerçekleştirdi.

İyi ki Varsın Eren
Rekorunu deprem şehitler için adadığını ancak Trabzon’da şehit düşen Eren Bülbül’ün kendisini çok etkilediğini anlatan Koçak,” Bu dalış onun anısına da yaptım. Enkaz altında kaldığım her gün için 10 metre dedik biz. 3 gün için 30 metreye daldım. Bu benim son rekor denemem oldu. Bundan sonraki hedefim, yine benim yetiştirdiğim engelli kardeşlerimin rekorumu kırması olacak. Gidenleri unutmadık, kalanları da asla unutmayalım, deprem hala kapımızda bir gerçek” dedi.

Başkan Ellibeş “Ufuk Kardeşimi Gönülden Kutluyorum”
Ufuk Koçak’ın başarılı rekor denemesi sonrası konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ‘ Büyük acılar ve felaketlerin sonrası karşılaşılan huşuları hep beraber yaşadık. On üç bine yakın bina yıkıldı. Beş bin üç yüzün üzerinde insanımız deprem şehidi oldu. Bir o kadar yaralı ve engelli vatandaşımız var. Bugün itibariyle depremin 18.yılında anma etkinliklerini sürdürüyoruz. Ufuk kardeşimiz ayrı bir pencere açtı bu karanlık tabloya güzel bir ışık yaktı. İradesiyle inancıyla, azmi ve kararlığıyla bugün dünya rekorunu kırdı. Kendisini gönülden kutluyor, tebrik ediyoruz. Biz her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Sonrasında Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ‘ Ufuk Koçak arkadaşımız bu rekoru gerçekleştirme azmini göstererek farkındalık yarattı. Ben başta AFAD, DESSAT, üniversitelerimiz, gönüllü kuruluşlarımız olmak üzere emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.’ diyerek konuşmasını noktaladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL