Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Ülkenin Yüzde 80’i Yoksulluk Sınırın Altında Yaşıyor” | Kocaelide Bugün

“Ülkenin Yüzde 80’i Yoksulluk Sınırın Altında Yaşıyor”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Haftalık yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Son bir senede enflasyon, hayat pahalılığı ve döviz kurlarının artmasıyla vatandaşın bir numaralı gündem maddesinin  ekonomi ..

“Ülkenin Yüzde 80’i Yoksulluk Sınırın Altında Yaşıyor”

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç Haftalık yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Son bir senede enflasyon, hayat pahalılığı ve döviz kurlarının artmasıyla vatandaşın bir numaralı gündem maddesinin  ekonomi  buna karşın iktidarın çözüm olarak sunduğu Kur Korumalı Döviz Mevduatı ve Swap gibi formüllerin günü kurtarmaya yönelik hamleler olduğunu belirtti. ‘Taşıma suyuyla değirmen dönmez, taşıma dolarla da ekonomi yönetilmez’. Ekonomide Kronik yapısal sorunların çözülmesi gereklidir. İsraf halen devam, bütçe açıkları borçlanma, dışa bağımlı ekonomi yapısı devam ediyor, bu şekilde gittiği müddetçe döviz artacak bu da enflasyonu artıracak.’ ifadelerini kullandı.

Ülkenin Yüzde 80’i Yoksulluk Sınırın Altında Yaşıyor

Ülke insanının giderek yoksullaştığını çarpıcı rakamlarla ortaya koyan Kılıç; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2020 yılının verilerine göre bir senede 7 milyon hane sosyal yardıma alıyor. Bunun manası aileleriyle birlikte yaklaşık 30 milyon insanımız sosyal yardıma muhtaç hale gelmiş. Bu nüfusun neredeyse yüzde 40’ına tekabül ediyor. ‘Sosyal yardımları 15 kat arttırdık’ diye bir de marifetmiş gibi bununla övünüyorlar. Yine aynı bakanlığın açıkladığı rakamlara göre 2020 yılında 1,2 milyon haneye gıda yardımı yaptık diyor. Enerji Bakanlığı’nın açıklamasına göre ise 2020 yılında 3,7 milyon abonenin elektriği kesildi faturasını ödeyemediği için. En son Aile Bakanlığı yine yardım paketi açıkladı 4 milyon haneye doğalgaz veya isteyene kömür yardımı yapacağız diye. Öte yandan Halk ekmek kuyrukları kilometreleri buluyor, İstanbul’da halk ekmek talebi bir ayda yüzde 60 artmış. Refahın en çok olması gereken ilimiz İstanbul’da durum bu askıda ekmek uygulaması bütün fırınlara yayılmış, Ayçiçek yağı zincirle bağlanmış, bebek mamalarına alarm takılmış… Halkın yüzde 45’ini kapsayan asgari ücretliler açlık sınırı altında, asgari ücrete yüzde 50 zam yaptılar ama 3 günde eridi gitti. Emekli maaşları açlık sınırının altında, halkın %80’i yoksulluk sınırı altında yaşamak zorunda. İşte size yoksulluğun en açık şekilde ispatı. dedi.

Çözüm Yeniden Refah Partisini iktidara taşımak

Bu derin yoksulluğun çözümünün sabahtan akşama güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşü konuşup çözüm için hiçbir proje sunmayan diğer muhalefet partilerinde değil daha iktidara gelmeden 150 milyar dolarlık kaynak ve her ilin kalkınması için yüzlerce proje kitapçıkları hazırlayan Millî Görüş’ün tek temsilcisi Yeniden Refah Partisi’ni halkımızın iktidara taşıması olduğunu vurguladı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL