Uzunal “Haklı davanızda her türlü yanınızdayız”

Grevde 235,gününü dolduran Flormar işçisini ziyaret eden Çayırova İYİ Parti  ilçe yönetimi Flormar işçisine haklı davanızda yanınızdayız mesajı verdi. Çayırova İlçe Başkanı Mehmet Şeref Uzunal,yönetim kurulu üyeleri,belediye meclis üyesi aday..

Uzunal “Haklı davanızda her türlü yanınızdayız”

Grevde 235,gününü dolduran Flormar işçisini ziyaret eden Çayırova İYİ Parti  ilçe yönetimi Flormar işçisine haklı davanızda yanınızdayız mesajı verdi.

Çayırova İlçe Başkanı Mehmet Şeref Uzunal,yönetim kurulu üyeleri,belediye meclis üyesi aday adayları ve gençlik kollarının katıldığı ziyarette konuşan Mehmet Şeref Uzunal haklı davanızda her türlü yanınızdayız diyerek destek verdi,

İYİ Parti Çayırova Gençlik kolları başkanı Kadir Çelenk organizasyonlarının daha da genişleyerek devam edeceğini ifade etti.Diğer taraftan ziyarette bulunan ekip Kaymakamlığın çadırların kaldırılması ve ısınma tedbirlerini engellemeye yönelik tebligatların yapılmasını yadırgadığını bildirdi.

İYİ PARTİ ÇAYIROVA İLÇE BAŞKANLIĞI FLORMAR BİLDİRİSİ

“Flormar işçilerinin tek ‘suçu’ sendikaya üye olmaktı. Yasal haklarını kullanıp Türk-İş’e bağlı Petrol-İş sendikasına üye oldular, sendika iş yerinde toplu sözleşme imzalama yetkisini aldı. Ama sendikanın yetki aldığını öğrenen patron işçi kıyımına başladı. Flormar iş yerinde insanlık suçu işleniyor. İşçiler burada onuru, geleceği, emeği için mücadele ediyor. Devlet bir yandan sendikalı olmayı yasal kılıyor, bir yandan sendika nedeniyle işten çıkarılan işçileri seyrediyor. İşçiler bu haksızlığı elbette görüyorlar ve buna öfkeleniyorlar”

‘İŞSİZLİK MAAŞI BİLE ALAMIYORLAR’

“Yıllarca asgari ücretle günde en az on saat çalıştırılmışlar. Ne saat ücretlerine zam, ne fazla mesai, ne de gece vardiyası farkı. İşe makine operatörü olarak girseler bile kazan temizlemek dahil her işi yapmaya zorlanmış, iş kazası geçirdiklerinde hastaneye bile götürülmemişler. Zam istemek için utana sıkıla müdürün karşısına çıktıklarında müdür gülerek “50 liranın hesabını mı yapıyorsunuz?” diye dalga geçmiş. Bütün bunlar canlarına tak eden kadınlar örgütlenme sürecinin sonunda yasal çoğunluğu sağlayarak sendikal yetki hakkını elde etmişlerdir İşveren sendikalı işçilerin işine, tazminat ödemeden, işsizlik maaşı almalarının bile yolunu tıkayarak son verdi”

Flormar direnişinin Türkiye’ye büyük bir umut verdiğinin de altını çizmek isterim “bu koşullar altında bu şerefli insanların başlattıkları ve işverenin tüm baskı ve zorbalıklarına rağmen yılmadan devam ettirdikleri direniş hepimize, tüm Türkiye’ye büyük bir umut veriyor.  Flormar’da hukuk mücadelesi var, flormar da insanlık mücadelesi var,flormar da demokrasi mücadelesi var flormar da sınıf mücadelesi var flormar da ezilmeye çalışılmış ve hakları gasp edilmiş onurlu insanların direniş mücadelesi var FLORMAR da yüzünü güneşe dönmüş aydınlık annelerin aydınlık babaların şeref mücadelesi var  Biz FLORMAR mağdurlarının her zaman ve her koşulda yanlarında olacağımıza söz veriyoruz hepinize teşekkür ediyoruz direnişiniz var olsun davanız daim olsun

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL