Vali Aksoy “Mobil Trafik Eğitim Tırı’nı” ziyaret etti

Vali Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında hazırlanan protokol kapsamında okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde trafik bilincinin geliştirilmesi, güvenliğe yönelik farkındalığın artırılması, yapılması ve yapılmaması..

Vali Aksoy “Mobil Trafik Eğitim Tırı’nı” ziyaret etti
Vali Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında hazırlanan protokol kapsamında okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde trafik bilincinin geliştirilmesi, güvenliğe yönelik farkındalığın artırılması, yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatmak amacıyla ilimize gelen Emniyet Genel Müdürlüğüne ait “Mobil Trafik Eğitim Tırı’nı” ziyaret etti.
İzmit İlçesi Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulunda gerçekleştirilen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu Müdürü Ahmet Gürkaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ülke genelinde 40 bin ilkokulda öğrenim gören yaklaşık 6 milyon öğrenciye trafik eğitimlerinin ulaştırılmasının hedeflendiği proje kapsamında İzmit İlçesi Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulunda kurulan Mobil Trafik Eğitim Tırında incelemelerde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, yetkililerden bilgi aldı.
Daha sonra İzmit İlçesi Şehit Selçuk Gökdağ İlkokulu öğrencileriyle buluşan Mobil Trafik Eğitim Tır’ı içerisinde çocuklara trafik konusu hakkında teorik bilgiler verilmesinin ardından akülü arabalar vasıtasıyla araç sürüşü yaptırıldı.
Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün trafik eğitim tırı bugün Kocaeli’de çocuklarımızın eğitimleri amaçlı faaliyete başladı. Bugün bizde Eğitim Tırını ziyaret ederek, yapılan eğitim çalışmaları hakkında arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Trafik güvenliği oldukça büyük önem taşıyor. Çocuklarımızın eğitimleri ve trafiğe karşı olan duyarlılıklarının üst noktaya taşınması da bu amaçla yapılan çalışmalar bakımından büyük önem taşımaktadır. Çocuk yaşta eğitilmeleri ve trafik kurallarına uymaları konusunu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Bu anlamda Emniyet Genel Müdürlüğümüze ona burada destek veren İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Öncelikle İçişleri Bakanımızın trafikle ilgili ortaya koyduğu çalışmalar 2019 yılında büyük önem arz etmektedir. Öncelik Yayanın Sloganıyla başlatılan çalışmalar Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’de de büyük bir hızla devam etmektedir. Yaya geçitlerinin işaretlenmesi ve buralardan yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmeleri sağlanması konusunda Kocaeli olarak önemli çalışmalar ortaya koyduk. Trafik kazalarının azaltılması, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi konusunda gerek Emniyet Müdürlüğümüz gerekse İl Jandarma Komutanlığımız büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Önceki yılla kıyasladığımızda trafik kazalarında ölüm oranları ve yaralanmalarda önemli düşüşler sağlandı. Toplumsal duyarlılığı en üst noktaya taşıdığımızda kazaların sayısını azaltacak ölüm ve yaralanmaları asgari seviyeye indirmiş olacağız. Bu konuda herkesi daha duyarlı olmaya, trafik kurallarına uymaya özellikle özen göstermelerini istiyoruz.
Amaç Ceza Kesmek Değil, İnsanlarımızın Trafik Kurallarına Uymalarını Sağlamak
Emniyet ve Jandarmamızın bütün personellerine 3 konuda ceza tutanağı tutma yetkisi verildi. Bunlar; araç kullanırken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama ve makas diye tabir ettiğimiz şerit değiştirme konularında ihlali olan kişilere,  görevde veya istirahatte olan polis memurlarımıza ceza tutanağı tutma yetkisi verildi. Bu anlamda Emniyet ve Jandarma teşkilatımızın mensupları çok sayıda tutanak düzenledi.  Buradaki amaç ceza kesmek değil, insanlarımızın trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve kazaları en aza indirebilmektir. Bu noktada trafik kuralarına saygı gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kazasız günler diliyorum. Bugünkü eğitim de çocuklarımız içinde çok yararlı bir eğitim. Bunların da yaygınlaştırılarak devam etmesini diliyorum.” diyen Vali öğrencilere trafik kimlik kartlarını verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun girişimleriyle oluşturulan, ‘Mobil Trafik Eğitim Tır’ı 2 gün boyunca Kocaeli’de kalacak olup,  ‘Mobil Trafik Eğitim Tır’ında 2 ve 3. Sınıflarında okuyan 175 öğrencimiz trafik eğitimi alacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL