Vali Aksoy “Yaya Güvenliği” Nöbetine Katıldı

İçişleri Bakanlığı’nın Trafikte yaya güvenliğini sağlamak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” adlı projesi Vali Hüseyin Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından Trafikte yaya güvenliğini sağlamak ve yaya önceliğine..

Vali Aksoy “Yaya Güvenliği” Nöbetine Katıldı
İçişleri Bakanlığı’nın Trafikte yaya güvenliğini sağlamak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” adlı projesi
Vali Hüseyin Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından Trafikte yaya güvenliğini sağlamak ve yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” adlı projesi kapsamında başlatılan ve 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen ve 20 bin yaya geçidinde 200 bin kolluk personeliyle birlikte gerçekleştirilecek olan “Yaya Güvenliği” nöbetine katıldı.
İzmit Alemdar Kavşağında gerçekleştirilen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma komutanı Albay Osman Aslan, daire müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, STK temsilcileri,  öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğrenciler tarafından karşılanan ve onlarla toplu fotoğraf çekilen Vali Hüseyin Aksoy daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alanda kurulan stantları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Vali Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu açıklamalarında; “İçişleri Bakanlığımızın 2019 yılı yaya öncelikli yıl olarak ilanından sonra birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Daha önce “ Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” adı altında yürüttüğümüz birçok çalışma oldu. Bugün de Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli’nde de 13.00 ile 15.00 saatleri arasında bütün ilçelerimizde ve il merkezimizde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” adıyla öncelik yayaların olması kuralının toplum tarafından benimsenmesi ve bu kurallara uyulması konusunda bir kampanya yürütülüyor. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla bu anlamda il genelinde bu çalışmamızı bizler de yürütüyoruz. Bütün ilçelerimizde Emniyet ve Jandarma teşkilatımız bu hassasiyet içerisinde bu çalışmaları sürdürüyor. Kocaeli, Türkiye’nin önemli bir şehri ve Kocaeli’de bugün itibariyle 404 bin 576 araç trafikte. Bunlar Kocaeli trafiğine kayıtlı olan araç sayısıdır. Kocaeli’nin bir başka özelliği de var bu da; şehirler arası ve uluslararası geçiş güzergâhında olması nedeniyle çok sayıda araç Kocaeli’nde seyir halindedir. Bu anlamda trafik güvenliği de büyük önem taşımaktadır.
 Özellikle yayaların trafikte kurallara uyması, sürücülerin yayalara saygı göstermesi büyük önem taşımaktadır. Bizim 2019 yılında bir önceki yılla kıyasladığımızda yaralamalı trafik kazalarında %17’lik bir düşüşümüz söz konusudur. Bütün arzumuz trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kayıplarını en asgari noktaya taşımaktır. Bu yönüyle gerek emniyet gerekse jandarma teşkilatımız trafik birimleriyle büyük bir hassasiyet içerisinde bu çalışmalarını sürdürmektedir. Hepinizin bildiği gibi 3 trafik konusunda polislerimiz ve jandarma teşkilatı mensuplarımızın tamamına trafik cezası tutma yetkisi verilmiştir. Bunlar; araç kullanırken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri takmama ve makas diye tabir ettiğimiz şerit değiştirme konularında bütün personelimize bu anlamda ceza tutanağı tutma yetkisi verilmiştir. Bu yönüyle de vatandaşlarımızın daha duyarlı hale gelmesi ve bu tür konularda suç ihlali yapmamaları büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını arzu ediyoruz. Bu yönüyle yayalarımızın da araçlara karşı olması gereken kurallar içerisinde hareket etmesi ve yaya geçitlerinde de özellikle araçlarımızın yayalara uyması da bizleri için büyük önem taşımaktadır. Bu kampanyada görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyen  Vali, kazasız günler diledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL