Vali Yavuz Kandıra Muhtarlarını Dinledi

Vali Yavuz Kandıra İlçemizdeki Muhtarlarla Bir Araya Geldi Kandıra İlçemizdeki ziyaretleri kapsamında muhtarlar ile bir araya gelen Vali Seddar Yavuz muhtarlarımızla tek tek tanışıp, sorun ve taleplerini dinleyerek, istişarelerde bulundu…

Vali Yavuz Kandıra Muhtarlarını Dinledi

Vali Yavuz Kandıra İlçemizdeki Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kandıra İlçemizdeki ziyaretleri kapsamında muhtarlar ile bir araya gelen Vali Seddar Yavuz muhtarlarımızla tek tek tanışıp, sorun ve taleplerini dinleyerek, istişarelerde bulundu.

Kandıra Namazgah Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Musa Yener ile Kandıra ilçemizdeki muhtarlar katıldı.

Bugün günümüzü Kandıra’ya ayırdık diyerek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; Öncelikle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hepinizin bildiği gibi pandemi nedeniyle birbirimizden bir hayli uzak kaldık. Ancak bir arada bulunmamız ve hizmetleri yürütmemiz gerekiyor. Bu vesileyle bugün Kandıra’dayız. Sizlerle bir araya gelerek sorunlarınızı dinlemek, bundan sonraki yapacağımız hizmetler konusunda bilgi alışverişinde bulunmak üzere buradayız. Her şeyden önce sizler demokrasimiz, devletimiz ve milletimizin ihtiyaç ve sorunlarının karşılanması noktasında çok önemli bir görev üstlenmektesiniz. Bizim gören gözümüz, işiten kulağımız ve uzanan şefkat elimiz olduğunuzu biliyor ve sizleri takdirle karşılıyoruz. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar yapmış olduğunuz tüm hayırlı işler vesilesiyle çok teşekkür ediyorum. Hepinize işlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Ülkemizde son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştiğini vurgulayan Vali Yavuz; “Hepinizin bildiği gibi çok ciddi sorunlarla yüzleşiyoruz. Özellikle pandemi ile çok ciddi mücadele ettik ve halen mücadelemize aynı şekilde devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdi. Aslında bu değişim ve dönüşümleri devrim olarak nitelendirsek abartmış olmayız. Özellikle ulaşım konusu bunların en belirginlerinden bir tanesidir. Benim gibi 1970’li yıllarda çocukluğu geçmiş, 1980’li yıllarda gençliğini yaşamış, 1980’li yılların sonunda mesleğe başlamış birisi olarak bir yerden bir yere gitmenin eziyet olduğu günleri hatırlıyorum. Bu değişim ve dönüşüm Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine, her bölgesinde gerçekleşiyor.

Aynı şekilde sağlık sisteminde Türkiye çok büyük bir devrim yaptı. Pandemi sürecinde hepimiz gördük ki Avrupa’nın en zengin ve güçlü ülkeleri vatandaşlarına sahip çıkmayıp binlerce insanı yalnızlığa ve ölüme terk ederken Türkiye Cumhuriyeti Devleti 81 ilimizde tüm vatandaşımızın yanındaydı. Sadece Kocaeli’de vatandaşlarımızdan gelen 380 bin civarında talebi Sosyal Vefa Destek Gruplarımız karşılamış ve 500 bine yakın evde bakım hizmeti verilmiştir.

Artık Devletin ve Yöneticilerin Hizmetkar Olduğu Bir Devlet Anlayışı Var

Daha büyük başarılara ihtiyaç duyduğumuzu belirten Vali Yavuz; “Geçmiş zamanlara kıyasla şu anda farklı bir Türkiye var. Daha ileri gitmemizin şartı; çok çalışmak, birbirimizi sevmek, birbirimizi ötekileştirmemek, el ele gönül gönüle yeni Türkiye’yi hep beraber inşa etmektir. Elbet bu başarılarla yetinmeyeceğiz, büyük bir millet olan Aziz Milletimize daha büyük başarılar lazım. Artık emreden, buyuran ve efendi olan bir devlet anlayışı yerine kutsal vatandaş anlayışı var. Derdi tasası dinlenen vatandaş var. Devletin ve yöneticilerin hizmetkâr olduğu bu anlayışı hepimizin içselleştirmesi lazım. Tüm kurumlarımız olarak milletimizin hizmetini eksiksiz yerine getirmeyi ve huzurunu önemsiyoruz.

 

Pandemi ile mücadele konusunda muhtarların büyük sorumluluklarının olduğunu vurgulayan Vali Yavuz; “Birlikte çalıştığımız bu süre içerisinde kapımız gönlümüz sizlere her zaman açıktır. Ancak pandemi vesilesiyle bir takım tedbirler de almak zorundayız. Kocaeli’de Covid-19 salgınından ölümlerin %85’i 60 yaş üstünde gerçekleşiyor. Kandıra bölgemizin nüfusunun biraz daha yaşça ilerlemiş olduğunu düşünürsek, özellikle yaşlılarımızla irtibat kurarken yakınlarının mutlaka maske kullanmasını tavsiye edelim. İlimiz genelinde 2018-2019-2020 yıllarında meydana gelen ölümleri kıyasladığımızda; 2020 yılında meydana gelen ölümlerin Covid-19 hastalığına rağmen 2019 yılına göre %40 azalmış olduğunu görmekteyiz. Gönlümüzden geçen Covid kaynaklı ölümleri daha da aşağı çekmektir. Şu anda Covid vaka sayısını Kocaeli’de kontrol altına almış durumdayız. Kasım ayında çok ciddi bir pik yaptı. Daha sonra yoğun tedbirlerimizle kamu kurum temsilcileri ve sizler sayesinde çok ciddi bir mücadele yürütüldü. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu mücadele sonunda Aralık ayının ortalarına doğru tam bir kontrol sağladık, şu anda yatay seyir devam ediyor. Covid çok hızlı yayılan bir virüs. O nedenle vaka sayıları düştü diye gevşemeyelim. Aynı dikkat ve özenle sahanızı kontrol etmenizi istiyorum. Şu anda filyasyon çalışmalarında Ülke genelinde makul süre 12 saattir. Biz Kocaeli Valiliği olarak bunu 6 saate düşürmüş durumdayız. Kocaeli’de başarının en önemli sırlarından biri de budur. Erken teşhis, erken tedavi sonucu daha az hastaneye yatış, daha az yoğun bakım ve daha az ölüm demektir. İlaca erken başlamak akciğer tutulumunu önlemektedir. Doktorlarımızın uyarılarına lütfen dikkat edelim, verilen ilaçları belirtilen şekilde kullanmaya özen gösterelim. Biz güçlü bir devletiz, devletinize güvenin. Yarınlarımıza güvenle bakmamız gerekiyor. Bu süreci sağlık çalışanlarımıza yardım ederek geçirebiliriz. Kamu çalışanlarımız kapı kapı geziyor. Lütfen çevrenizi uyarın. Bugüne kadar çok desteğinizi gördük bu desteğinizi devam ettirin. Aşı konusunda da yardımlarınıza ihtiyacımız var. Aşı yapılması noktasında devletimiz bana bu hakkı verirse ilk ben yaptıracağım.” diyen Vali Seddar Yavuz muhtarlara katılımları nedeniyle teşekkür etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL