Güncel Manşetler Özel Haber Yaşam

Vefa Ödülü Mehmetçiğe

” Vefa ödülünün Mehmetçiklerimize takdim edilmesinden büyük bir memnuniyet duydum” Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği “4.Uluslararası İyilik Ödülleri”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın himayesinde,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle..

Vefa Ödülü Mehmetçiğe

” Vefa ödülünün Mehmetçiklerimize takdim edilmesinden büyük bir memnuniyet duydum”

Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği “4.Uluslararası İyilik Ödülleri”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın himayesinde,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.  Törende çeşitli kategorilerde iyilik ödülü almaya layık görülenlere ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı tarafından verildi.

“Dünyayı iyilik değiştirecek” sloganıyla düzenlenen “4.Uluslararası İyilik Ödülleri”, bin 500 iyilik hikayesinin arasından belirlenen yedi kişiye verildi. Törende bu yılki ‘Vefa Ödülü’ ise milletimizin huzuru, vatanımızın birlik ve beraberliği, insanlığın barış ve güvenliği için canlarını feda eden bütün şehitlerin ve gazilerin aziz hatıralarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) şahs-ı manevisine verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülü Türk Silahları Kuvvetleri adına  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a verdi.

Bu yılki vefa ödülünün de çok anlamlı bir yere gittiğini gördüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Vefa ödülünün milletimizin göz bebeği, istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı, bölgemizdeki mazlumların muhafızı kahraman Mehmetçiklerimize takdim edilmesinden de büyük bir memnuniyet duydum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla hem vatanımızın güvenliğini temin ediyor hem de terör örgütlerinin zulmüne maruz kalan kardeşlerimizin yardımına koşuyor.

İşte son birkaç gündür Afrin’den yansıyan insanlık dışı manzaraları sizler de görüyorsunuz. Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, kurduğu tuzaklarla çocukları katleden terör örgütünün makyajı tel tel dökülüyor. Şu an itibarıyla 3400 teröristi etkisiz hale getirdik. Ne yaptık? Afrin’e girdik, giriyoruz çok fazla bir şey kalmadı. Ama biz işgal için girmiyoruz. Biz, Afrin’i oraların gerçek sahiplerine teslim etmek için giriyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL